Rămâi conectat

Actualitate

Proiect: TVA în agricultură, de la 19 la 9 la sută, pentru anumite lucrări

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Taxa pe valoare adăugată (TVA) va scădea de la 19% la 9% pentru 42 de lucrări și servicii agricole, anunță un proiect de ordin comun emis de Ministerul Finanțelor și Ministerul Agriculturii.

Proiectul de act normativ va modifica Ordinul ministrului Finanţelor publice şi al ministrului Agriculturii nr. 1155/868/2016 privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru livrarea de îngrăşăminte şi de pesticide utilizate în agricultură, seminţe şi alte produse agricole destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol.

Potrivit acestui proiect de ordin, TVA va fi redusă de la 19% la 9% pentru unele pesticide, semințe şi alte produse agricole destinate însămânţării sau plantării, precum și pentru următoarele lucrări agricole: plantarea culturilor horticole – vița-de-vie, pomi; defrișarea plantațiilor viticole și pomicole; instalarea sistemelor de susținere, conducere și palisaj în plantații viticole și pomicole; instalarea sistemelor de irigare/fertilizare în plantații viticole și pomicole; instalarea sistemelor de protecție antigrindină și antiploaie în plantațiile viticole și pomicole; înființarea și menținerea registrelor genealogice ale raselor de animale; determinarea calității genetice a animalelor; lucrările specifice domeniului îmbunătățirilor funciare prevăzute de Ordinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 157/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind calculul și plata tarifelor pentru serviciile de îmbunătățiri funciare, altele decât irigațiile. Acesta este un proiect de ordin.

Prevederile sale vor fi aplicate după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea