Rămâi conectat

Actualitate

PROIECT: Ștampila să fie eliminată și în cazul firmelor de stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ştampila ar putea fi eliminată şi în cazul companiilor de stat, după ce obligativitatea acesteia a fost scoasă în ultimii ani pentru persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat și entitățile fără personalitate juridică. Această măsură este inclusă într-un proiect de lege inițiat la Senat de peste 50 de senatori și deputați USR.

Parlamentarii susțin că măsura are ca scop eficientizarea activităților, modernizarea administrației și îmbunătățirea ineracțiunii dintre cetățeni/persoane juridice și instituții: “Nu puține sunt situațiile în cre un cetățean întâmpină dificultăți cu statul, fiind obligat să obțină diferite ștampile pentru un document. Astfel, un cetățean poate petrece ore, uneori chiar zile, până reușește să obțină actul de care are nevoie”, se argumentează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Proiectul de lege pentru modificarea OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare extinde eliminarea obligaţiei de a aplica ştampila şi în cazul firmelor de stat (“persoanele juridice de drept public”), după cum urmează:

– pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile ori autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice;

– pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea.

OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, art. V, alin. (1) va avea următorul cuprins:

“(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitățile fără personalitate juridică, precum și persoanele juridice de drept public, nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile ori autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice.”

Proiectul legislativ va primi, în următoarele săptămâni, avizul Guvernului și al Consiliului Legislativ, apoi va intra la vot în Senat. Pentru a fi adoptat și aplicat, proiectul trebuie adoptat ulterior de Camera Deputaților, forul decizional.

sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea