Rămâi conectat

Politică Administrație

PROIECT – Servicii medicale scutite de la coplată pentru copiii sub 18 ani şi persoanele vulnerabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un proiect de lege, care reglementează situaţiile curente prin care persoanele ce sunt scutite de la coplată şi beneficiază de asigurare fără plata contribuţiei să poată avea dreptul legal la servicii de îngrijire medicală inclusiv în situaţia în care nu deţin un cod numeric personal la momentul prezentării în unitatea medicală, a fost depus la Senat de către parlamentari din tot spectrul politic.

‘În speţă, vor fi asigurate servicii medicale scutite de la coplată pentru copiii până la vârsta de 18 ani, persoanele cu handicap, bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, femeile însărcinate, lăuzele şi persoanele care sunt victime ale traficului de persoane, chiar în situaţia în care acestea nu sunt înscrise în registrele de stare civilă şi nu deţin un CNP’, se arată în expunerea de motive a proiectului pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru completarea Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului.

Potrivit sursei citate, clarificarea art. 36 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului va asigura serviciile medicale în conformitate cu prevederile legii în vigoare şi va încuraja cât mai multe persoane să obţină documente de identitate. Acest proces va implica autorităţile competente în identificarea persoanelor fără acte de identitate sau fără CNP şi va asigura demararea promptă a procedurii de înscriere a acestora în registrele de stare civilă, în momentul prezentării în unităţile medicale pentru acordarea de îngrijiri.

Proiectul mai prevede ca personalul unităţilor medicale să anunţe organele de poliţie şi serviciile de asistenţă socială din circumscripţia unităţii medicale pentru a demara procedurile de identificare şi înscriere în registrele de stare civilă a persoanelor care solicită îngrijire medicală fără plata contribuţiei.

Iniţiativa a fost semnată de 163 de senatori şi deputaţi PSD, PNL, USR, PMP, ALDE, UDMR, independenţi şi minorităţi.

Proiectul se află în dezbatere publică la Senat.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea