Rămâi conectat

Actualitate

Proiect: Primă de 5.000 de lei  şi sporuri pentru veteranii și văduvele de război,  în Anul Centenar

Mondoc Adriana

Publicat

în

Senatorii vor dezbate de urgență un proiect legislativ care prevede acordarea unor sporuri mărite veteranilor și văduvelor de război în acest an, plus o primă consistentă cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018, când țara noastră va sărbători împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Proiectul este argumentat de faptul că “aceste categorii merită recunoștință și sprijin necondiționat, pentru că o națiune nu este cu adevărat puternică dacă nu își respectă istoria, armata și eroii”, mai ales acum, în An Centenar: “Se impune o premiere în cuantum de 5.000 lei net pentru fiecare veteran și invalid de război, precum și pentru văduvele de război, în data de 1 Decembrie 2018”.

Sporurile propuse sunt diferențiate atât pentru fiecare categorie de beneficiar, cât și pentru fiecare grad de invaliditate al răniților din război.

Proiectul de lege va fi dezbătut în procedură de urgență la Senat, care este prima cameră sesizată. Pentru a intra în vigoare și pentru acordarea acestor sume, este nevoie și de votul Camerei Deputaților, forul decizional, apoi de promulgare din partea șefului statului.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea