Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Proiect pentru modernizarea ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir cu echipamente de ultimă generație, în valoare de aproape 12.800.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația publică locală Cugir vrea să doteze cu fonduri europene, ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir cu echipamente de ultimă generație, în valoare de aproape 12.800.000 lei. La sfărșitul săptămânii trecute, Primăria Cugir a înaintat la finanțare proiectul „Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări”.

Potrivit primarului Adrian Teban prin proiect se dorește achiziționarea de echipamente şi dotări medicale pentru fiecare cabinet/laborator în funcție de necesități, cazuistică și personalul existent. “Lansarea acestei axe de finanțare este o nouă șansă pentru orașul Cugir de a ridica ștacheta serviciilor medicale. Este al doilea proiect european de care ar beneficia ambulatoriu, care ne-ar permite să continuăm dotarea cu apartatura de care este nevoie în fiecare cabinet sau laborator.

Dacă în proiectul precedent ne-am axat pe ceea ce era aboslut necesar, întrucât o mare pondere din fonduri erau destinate renovării și modernizării pavilionului, acum avem șansa să acoperim majoritatea necesităților. În acest sens, alături de conducerea spitalului și corpul medical s-a făcut o analiză a situației existente şi s-a alcătuit un necesar pe baza cazuisticii de la nivelul ambulatoriului care prezintă tipurile de investigații şi intervenții necesare, precum şi experiența personalului medical” a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

Printre echipamentele pe care administrația locală dorește să le achiziționeze prin proiect, se numără: electrocardiograf, ecograf, holter EKG și TA, cabină de iradiere UV a întregului corp Dr. Hoenle, ecograf acreditat internațional pentru examinare obstretică și ginecologică cu 3 sonde, masă ginecologică hidraulică, unitate de radiochirurgie universală, aparat digital de roentgendiagnostic scopie și grafie, mamograf digital, analizoare automate, defibriolator cardiac, oftalmoscop, tomograf computerizat, etc.

Valoarea totală a proiectului este de 2.799.570,88 lei, din care cheltuieli nerambursabile 12.543.579,46 lei, contribuția CL 255.991,42 lei, iar valoarea totală achiziției de dotări 12.598.127,68 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea