Ziarul Unirea

Proiect pe fonduri europene, realizat de Guvern. Investiție de 45 de milioane de lei pentru managementul privind dizabilitatea

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În deschiderea ședinței de guvern, Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, a declarat că executivul va aproba cheltuirea a peste 45 de milioane de lei în scopul implementării sistemului național de management privind dizabilitatea, un proiect care se va realiza prin intermediul fondurilor europene.

„Va fi realizată o platformă naţională care să gestioneze dosarele tuturor persoanelor adulte şi ale copiilor cu dizabilităţi sau ale celor care sunt la prima evaluare privind obţinerea certificatului de încadrare.

ELIT

Prin intermediul acestui sistem, cetăţenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora. De asemenea, va fi creată o evidenţă clară a situaţiei dosarelor persoanelor adulte cu dizabilităţi, a centrelor rezidenţiale şi nerezidenţiale, precum şi a asistenţilor personali şi a însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi”, a explicat Viorica Dăncilă.

Potrivit premierului, astfel, instituţiile cu atribuţii în domeniu vor avea acces mult mai rapid la informaţiile de la nivelul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru creşterea calităţii actului de protecţie socială.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419