Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect: Internet de bandă largă în cele 11 unități administrative care formează Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Consiliul Local Alba Iulia va aloca 12.000 de euro pentru susținerea cheltuielilor eligibile

sedinta clConsilierii Locali din Alba Iulia vor dezbate și aproba în ședința de săptămâna viitoare proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 12.000 euro pentru susţinerea cheltuielilor eligibile angajate pe perioada derulării proiectului ”Tackling the <Broadband Gap> in the SEE Rural Areas through PPP model” – PPP4Broadband (Abordarea „decalajului de bandă largă” în zonele rurale din Sud-Estul Europei prin intermediul modelului de Parteneriat Public Privat – PPP4Broadband).

În cadrul acestui proiect (finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Europa de Sud Est, ID SEE/D/0082/3.2/X), Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia (AIDA) va beneficia de avantajele conlucrării în cadrul unui parteneriat cu Agenţia pentru Inovaţie şi Cooperare Europeană, Slovacia, în calitate de Partener Lider, care va contribui la dezvoltarea unei colaborări transnaţionale a oraşelor din Sud-Estul Europei cu scopul de a urmări ca obiective specifice sensibilizarea şi îmbunătăţirea experienţei în utilizarea de modele de PPP în administraţiile publice locale/regionale/naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit reprezentanților administrației locale, obiectivele proiectului sunt: sensibilizarea şi îmbunătăţirea experienţei în utilizarea de modele de PPP în administraţiile publice locale/regionale/naţionale; dezvoltarea de standarde comune şi de planuri de acţiuni transnaţionale pentru sprijinirea dezvoltării Broadband prin Centre naţionale de excelenţă; organizarea de demonstraţii folosind instrumente, ghiduri elaborate în cadrul proiectului PPP4Broadband utilizând modelul PPP; crearea Centrelor naţionale de Excelenţă, în scopul utilizării lor în aplicarea modelului PPP în bandă largă de dezvoltare.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia, este o persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ şi de utilitate publică reprezentând interesele a 11 comunităţi administrativ – teritoriale urbane şi rurale constituite în jurul Municipiului Alba Iulia, ca pol urban de creştere, dar şi ca pol de dezvoltare care concentrează interesele instituţionale, economice, sociale şi culturale a peste 120.000 de locuitori.

Constituită din municipiile Alba Iulia și Sebeş, oraşul Teiuş, comunele Vinţu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Berghin şi Consiliul Judeţean Alba, AIDA a fost înfiinţată cu scopul de a asigura dezvoltarea economică şi socială la nivel regional şi subregional în baza unor acţiuni durabile, de calitate, sustenabile financiar, uman şi instituţional.

Zona Aida este aleasă ca zona de testare a unuia dintre cele 9 modele PPP în cadrul proiectului PPP4Broadband. Totodată, bazându-se pe conceptele de PPP şi pe Centre de Excelenţă (CoE), proiectul va capitaliza iniţiativele anterioare ale Uniunii Europene şi va întruchipa conceptele în soluţii viabile pentru problema decalajului digital.  (…)  Într-un context european mai larg, procesul unei dezvoltări economice complexe nu poate face abstracţie de ştiinţa tehnologică, administraţiile urbane, cât şi cele rurale trebuie să sprijine nu doar activităţile de producţie, ci şi cele de comercializare, intenetul fiind o cale foarte importantă de a face acest lucru. În acest sens avantajele sprijinirii accesului la servicii de internet broadband (de bandă largă), în municipiul Alba Iulia – în special în localităţile componente şi aparţinătoare: Pâclişa, Oarda, Bărăbanţ, Miceşti şi Partoş – cât şi în celelalte unităţi administrativ-teritoriale componente ale arealului AIDA, respectiv viteză de acces la internet foarte mare, informare instantanee, utilizarea telefoniei şi internetului concomitent, dezvoltarea permanentă a lucrului în echipă prin economisirea de resurse, o permanentă îmbunătăţire a relaţiilor cu clienţii şi nu în ultimul rând creşterea eficienţei în afaceri, vor contribui la dezvoltarea continuă a unui context tot mai uniform şi în acelaşi timp tot mai dinamic pentru investiţiile realizate şi foarte important pentru atragerea de noi investiţii. De asemenea dezvoltarea unor parteneriate public private, pe baza unor modele create prin intermediul proiectului, nu vor putea decât să demonstreze încă o dată faptul că – după modelul municipiului Alba Iulia – o strânsă conlucrare între sectorul public şi cei privat va reprezenta una din puţinele şanse viabile datorită căreia rezultatele obţinute vor contribui în mod real şi efectiv la creşterea calităţii vieţii economice, sociale şi culturale a comunităţilor”, precizează reprezentanții municipalității.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat USR): Bugetul propus de PSD și PNL pentru 2023 este mincinos și inflaționist. Românii vor deconta iresponsabilitatea fiscală a Guvernului

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): Bugetul propus de PSD și PNL pentru 2023 este mincinos și inflaționist. Românii vor deconta iresponsabilitatea fiscală a Guvernului

Bugetul de stat propus de PNL și PSD pentru anul 2023 este un buget mincinos și inflaționist, iar românii vor fi cei care vor deconta iresponsabilitatea fiscală și demagogia celor două partide. Coaliția Sărăciei nu dă nicio dovadă că ar dori să eficientizeze gestionarea banilor publici, ci din contră continuă risipa, ceea ce va prelungi perioada inflaționistă și în 2023.

De asemenea, bugetul de stat pentru anul viitor, pe care PSD și PNL vor să îl adopte pe repede înainte, presupune creșteri de cheltuieli pentru a păstra toate privilegiile și sinecurile politicienilor de la putere. Mai mult, deficitul bugetar real va fi undeva la 6% din PIB, nicidecum 4,4% cum prognozează actualul guvern. În același timp, cheltuielile statului vor crește semnificativ în 2023: cheltuielile de personal cresc cu 3,59 miliarde lei, cheltuielile cu bunuri și servicii cresc cu peste 3,5 miliarde lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Risipa și incompetența Guvernului PNL-PSD-UDMR vor fi însă decontate de românul simplu și de mediul privat, care vor plăti taxe și impozite mai mari. Această creștere de cheltuieli în plină criză este o sfidare la adresa românilor care o duc din ce în ce mai greu, sufocați de inflație, de facturi și de rate mari. Rata anuală a inflației a urcat în noiembrie 2022, comparativ cu noiembrie 2021, la 16,8%, prețurile au continuat să crească, iar puterea de cumpărare a românilor a scăzut de la o zi la alta. Ca un exemplu relevant, electricitatea s-a scumpit cu 47,19%. Guvernul ar fi trebuit să ia urgent măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor, nu să se ocupe doar de propria clientelă de partid.

În dezbaterile pentru proiectul bugetului de stat, parlamentarii USR au depus peste 500 de amendamente, care vizează eliminarea pensiilor speciale și transparentizarea PNDL 3, sprijinirea prosumatorilor din România să producă energie, creșterea bugetului medicinei de familie, masa caldă și transportul gratuit pentru elevi, reducerea impozitării muncii și proiectele importante de infrastructură. Vă asigur că parlamentarii USR vor lupta pentru ca acest buget să fie distribuit echitabil, corect, nepopulist și în interesul românilor. Singurul lucru real din buget, care se datorează USR, sunt banii din PNRR, însă acești bani vor veni numai dacă vor fi eliminate pensiile speciale. Așadar, și la acest punct, acest buget este mincinos deocamdată, pentru că pensiile speciale nu sunt eliminate, ceea ce înseamnă că se vor bloca banii din PNRR.

Uniunea Salvați România face un apel public către actualul Guvern și către Coaliția PNL-PSD să dea dovadă de responsabilitate măcar în al 12-lea ceas și să corecteze bugetul pentru anul viitor sau, în caz contrar, să recunoască faptul că nu e în stare să gestioneze criza în care a aruncat România și să plece.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: VICTORIE pentru prosumatori! 5% TVA la panouri fotovoltaice, pompe de căldură și panouri solare aprobat, astăzi, în Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: VICTORIE pentru prosumatori! 5% TVA la panouri fotovoltaice, pompe de căldură și panouri solare aprobat, astăzi, în Parlament

VICTORIE pentru prosumatori! 5% TVA la panouri fotovoltaice, pompe de căldură și panouri solare aprobat, astăzi, în Parlament.

Cei peste 30.000 de prosumatori înregistrați în România vor beneficia de TVA redus la 5% datorită proiectului inițiat de colegii mei, Cristina Prună și Adrian Wiener.

Elit - Gustul Desăvârșit

Statul român trebuie să continue susținerea investițiilor în energie verde prin reducerea taxării și nu prin noi taxe precum ,,taxa pe soare” propusă de actualul guvern într-o ordonanță de urgență. România poate ajunge independentă energetic doar prin încurajarea investițiilor în noi capacitați de producere a energiei electrice.

USR va continua politica reducerii taxelor pentru a încuraja investițiile în România.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Mai există o șansă? Parlamentul European dezbate astăzi votul negativ al Austriei privind aderarea României la Schengen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai există o șansă? Parlamentul European dezbate astăzi votul negativ al Austriei privind aderarea României la Schengen

Parlamentul European va avea, marţi, o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, care a adăugat că a fost un vot în plenul de luni al PE.

„Tocmai am aprobat în plenul Parlamentului European, cu 357 de voturi «pentru», 2 abţineri şi doar 32 de voturi «împotrivă», să avem mâine o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen. Această dezbatere va arăta că Parlamentul European este unit în a susţine aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen şi că majoritatea covârşitoare a europarlamentarilor consideră incorectă decizia de a amâna intrarea României în spaţiul de liberă circulaţie”, a scris Siegfried Mureşan, luni, pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

Europarlamentarul PNL a adăugat că „propunerea dezbaterii a venit de la cele mai mari trei grupuri politice din Parlamentul European: Grupul PPE, Socialiştii şi Grupul RENEW”.

Cancelarul Austriei își menține poziția față de aderarea României la Schengen

Cancelarul Karl Nehammaer a simţit nevoia să iasă, sâmbătă, cu o nouă declaraţie în care explică de ce Austria s-a opus aderării României şi Bulgariei la Schengen.

Această abordare a fost o chestiune de securitate pentru Austria, a reiterat cancelarul, reluându-şi totodată criticile faţă de o politică de azil „eronată” a UE şi acuzând presiuni la adresa Austriei. În opinia lui Nehammer, dezbaterea privind migraţia a fost din nou pusă în mişcare la nivelul UE odată cu veto-ul Austriei, notează News.ro.

„Nu va exista nicio extindere (Schengen) atât timp cât frontiera externă nu este protejată în mod eficient. Politica de azil eşuată a UE a cauzat această situaţie. Ameninţările şi argumentele polemice sunt folosite pentru a încerca să se crească presiunea împotriva Austriei”, a afirmat cancelarul. „Atâta timp cât 75.000 de străini ajung neînregistraţi în estul Austriei, aceasta este o problemă de securitate şi trebuie rezolvată odată”, a punctat Nehammer.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea