Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiect ecologic inedit: Vii cu 10 pet-uri turtite şi primeşti drept răsplată un copăcel tuia în ghiveci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiect ecologic inedit: Vii cu 10 pet-uri turtite şi primeşti drept răsplată un copăcel tuia în ghiveci

Pentru a încuraja colectarea selectivă a deșeurilor din plastic, la Timișoarade organizează un târg eco dedicat celor care iubesc natura.

Asociația ECO CLUB Timișoara îi invită pe timișoreni să aducă sticle de plastic aplatizate, în schimbul cărora vor primi câte un tuia în ghiveci.

“Educația ecologică nu presupune doar explicarea în termeni ușor de înțeles pentru copii. Ea înseamnă și insuflarea respectului pentru mediul înconjurator prin participarea la acțiuni concrete; Flex Eco Fair este una din ele”, a declarat Andreia Schneider președintele Asociației Eco Club Timișoara.

Așadar, toți cei care doresc un mediu curat sunt așteptați duminică, 18 decembrie, între orele 11.00 și 15.00, în Piața Libertății. Aici, în schimbul a 10 PET-uri gata turtite vor primi un tuia de aproximativ 60 – 80 cm. Sunt puși la bătaie, în total, 1.000 de astfel de arbuști, ce ar urma să îi plantați în gospodărie, în fața blocului, în curtea școlii sau unde vreți voi.

Numărul de puieți tuia oferiți unei persoane crește progresiv pe baza numărului de PET-uri colectate și aduse. DJ Sean Norvis este prezent la acest eveniment și va încălzi atmosfera pe durata evenimentului.

Pentru a crea o comunitate virtuală a puieților de tuia plantați, toți beneficiarii sunt rugați să trimită o poză cu arbustul plantat la adresa de email: [email protected], sau să încarce poza pe pagina de facebook ECO CLUB Timișoara. În final, se va constitui atât o comunitate fizică a celor 1.000 de arbuști tuia, cât și una virtuală.

sursa: newsromania


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea