Proiect ecologic inedit: Vii cu 10 pet-uri turtite şi primeşti drept răsplată un copăcel tuia în ghiveci

Proiect ecologic inedit: Vii cu 10 pet-uri turtite şi primeşti drept răsplată un copăcel tuia în ghiveci

Pentru a încuraja colectarea selectivă a deșeurilor din plastic, la Timișoarade organizează un târg eco dedicat celor care iubesc natura.

Asociația ECO CLUB Timișoara îi invită pe timișoreni să aducă sticle de plastic aplatizate, în schimbul cărora vor primi câte un tuia în ghiveci.

ELIT

“Educația ecologică nu presupune doar explicarea în termeni ușor de înțeles pentru copii. Ea înseamnă și insuflarea respectului pentru mediul înconjurator prin participarea la acțiuni concrete; Flex Eco Fair este una din ele”, a declarat Andreia Schneider președintele Asociației Eco Club Timișoara.

Așadar, toți cei care doresc un mediu curat sunt așteptați duminică, 18 decembrie, între orele 11.00 și 15.00, în Piața Libertății. Aici, în schimbul a 10 PET-uri gata turtite vor primi un tuia de aproximativ 60 – 80 cm. Sunt puși la bătaie, în total, 1.000 de astfel de arbuști, ce ar urma să îi plantați în gospodărie, în fața blocului, în curtea școlii sau unde vreți voi.

Mihail David - 2020

Numărul de puieți tuia oferiți unei persoane crește progresiv pe baza numărului de PET-uri colectate și aduse. DJ Sean Norvis este prezent la acest eveniment și va încălzi atmosfera pe durata evenimentului.

Pentru a crea o comunitate virtuală a puieților de tuia plantați, toți beneficiarii sunt rugați să trimită o poză cu arbustul plantat la adresa de email: flexecofair@yahoo.com, sau să încarce poza pe pagina de facebook ECO CLUB Timișoara. În final, se va constitui atât o comunitate fizică a celor 1.000 de arbuști tuia, cât și una virtuală.

sursa: newsromania

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...