Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de ordin care conține prevederi privind evaluarea psihologică a angajaţilor MAI, în dezbatere publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Afacerilor Interne a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituției, spre dezbatere publică, un proiect de ordin care conţine, printre altele, prevederi referitoare la evaluarea psihologică a angajaţilor din această instituţie.

Proiectul modifică şi completează Ordinul nr. 23/2015 privind activitatea de psihologie în MAI.

”Evaluarea psihologică în cadrul procedurilor de resurse umane urmăreşte selecţionarea personalului MAI şi se realizează în următoarele cazuri: a) admiterea candidaţilor în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială pentru nevoile MAI; b) încadrarea directă ca poliţişti/cadre militare; c) reîncadrarea/rechemarea în activitate a poliţiştilor/cadrelor militare; d) angajarea în muncă a funcţionarilor publici/personalului contractual; e) ocuparea posturilor de conducere vacante; f) trecerea agenţilor de poliţie/maiştrilor militari/subofiţerilor în corpul ofiţerilor de poliţie/ofiţerilor; g) transferul în MAI, conform legii”, este una dintre modificări.

Conform referatului de aprobare a proiectului, exigenţele profesionale faţă de personalul MAI sunt din ce în ce mai complexe iar activităţii de psihologie îi revine un rol capital în efortul instituţional de identificare, analizare şi armonizare a trebuinţelor şi potenţialului personalului cu interesele şi aşteptările MAI.

În acest context, evaluarea psihologică, arată MAI într-un comunicat de presă, are aport la proiectarea şi aplicarea unui management performant al resurselor umane, în principal sub aspectul fundamentării deciziilor privind selecţionarea acestora, precum şi la îmbunătăţirea continuă a nivelului de securitate şi sănătate în muncă.

Textul proiectului de act normativ poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei, www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail [email protected].

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea