Proiect de ordin care conține prevederi privind evaluarea psihologică a angajaţilor MAI, în dezbatere publică

Ministerul Afacerilor Interne a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituției, spre dezbatere publică, un proiect de ordin care conţine, printre altele, prevederi referitoare la evaluarea psihologică a angajaţilor din această instituţie.

Proiectul modifică şi completează Ordinul nr. 23/2015 privind activitatea de psihologie în MAI.

ELIT

”Evaluarea psihologică în cadrul procedurilor de resurse umane urmăreşte selecţionarea personalului MAI şi se realizează în următoarele cazuri: a) admiterea candidaţilor în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială pentru nevoile MAI; b) încadrarea directă ca poliţişti/cadre militare; c) reîncadrarea/rechemarea în activitate a poliţiştilor/cadrelor militare; d) angajarea în muncă a funcţionarilor publici/personalului contractual; e) ocuparea posturilor de conducere vacante; f) trecerea agenţilor de poliţie/maiştrilor militari/subofiţerilor în corpul ofiţerilor de poliţie/ofiţerilor; g) transferul în MAI, conform legii”, este una dintre modificări.

Conform referatului de aprobare a proiectului, exigenţele profesionale faţă de personalul MAI sunt din ce în ce mai complexe iar activităţii de psihologie îi revine un rol capital în efortul instituţional de identificare, analizare şi armonizare a trebuinţelor şi potenţialului personalului cu interesele şi aşteptările MAI.

Mihail David - 2020

În acest context, evaluarea psihologică, arată MAI într-un comunicat de presă, are aport la proiectarea şi aplicarea unui management performant al resurselor umane, în principal sub aspectul fundamentării deciziilor privind selecţionarea acestora, precum şi la îmbunătăţirea continuă a nivelului de securitate şi sănătate în muncă.

Textul proiectului de act normativ poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei, www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Candidat 23 decembrie 2017 at 15:18

Procedurile trebuiesc îmbunătățite constant, periodic, în funcție de necesități, timpuri, etc.
Partea MAI dezastruoasă, e că de pe acum nu prea mai ai de unde alege acea calitate umană….ne degradăm ca societate, tinerii competenți pleacă de aici, vom rămâne…ne-uniformizați…că nu mai ai pe cine…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...