Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect de 5 milioane de euro pentru creşterea eficienţei energetice în Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiect de 5 milioane de euro pentru creşterea eficienţei energetice în Cugir.

Recent, Primăria Cugir a înaintat la finanțare Proiectul „Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari”.

„Suntem al doilea oraș din regiunea Centru, după Alba Iulia, care am solicitat finanțare europeană pentru modernizarea iluminatului public. De anul trecut am lucrat la acest proiect în valoare de 5 milioane de euro, care ne va permite să înnoim rețelele de iluminat și să le extindem în zonele unde nu există sau în zonele propuse spre dezvoltare. Totodată, vom implementa un sistem de telegestiune care va asigura controlul individual al fiecarui corp de iluminat, precum și un sistem de interconectare cu o platformă de terţă parte prin intermediul unei interfeţe programabile de aplicaţii. Vom monta sau înlocui corpurile de iluminat cu corpuri cu LED-uri, eficiente energetic și cu durată mare de viață. Proiectul a fost înain­tat spre finanțare la sfârșitul lunii august și avem toată încrederea că-l vom câștiga și vom reuși să îmbunătățim considerabil iluminatul public”, a declarat primarul orașului, Adrian Teban.

Din punct de vedere constructiv, funcțional și tehnic, prin implementarea soluției propuse, Orașul Cugir si localitatea Vinerea vor beneficia de avantaje imediate precum: înlocuirea rețelei de iluminat (pentru următorii 10-15 ani), extinderea rețelei de iluminat (în zonele unde nu există sau zonele propuse spre dezvoltare), scăderea cheltuielilor orașului prin definirea intervalelor orare de reducere de flux luminos, reducerea luminozității cu 30-35% la lămpile cu sodiu (nu este percepută imediat de către subiectul uman, dar aduce o economisire de până la 70%), reducerea luminozității LED-urilor este direct proporțională cu reducerea curentului consumat, reducerea costurilor de întreținere asociate iluminatului public, creșterea siguranței cetățeanului în oraș.

Potrivit edilului șef al orașului, lucrările de intervenție ce se doresc a fi îndeplinite de Primăria Cugir prin intermediul acestui proiect sunt: lsistemul de telegestiune care va fi implementat la nivelul întregului obiectiv de investiție propus la finanţare.

De asemenea, acest sistem va asigura controlul individual al fiecărui corp de iluminat (astfel încât fiecare corp de iluminat să poată fi pornit/ oprit sau să i se regleze intensitatea luminoasă în mod automat conform unor programe prestabilite și a unor senzori) și să permită reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat.

Nu în ultimul rând, sistemul va permite interconectarea cu o platformă de terță parte prin intermediul unei Interfețe Programabile de Aplicații (API – Aplication Programming Interface); lmontarea/înlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrică cu iluminat prin utilizarea unor corpuri de iluminat LED cu eficiență energetică ridicată, durată mare de viață si asigurarea confortului corespunzător, atât în cazul sistemelor existente, cât și în cazul celor nou create; lreabilitarea instalaţiilor electrice (stâlpi) și lextinderea sistemului de iluminat public.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea