Rămâi conectat

Curier Județean

Proiect: Contribuția de 3,8 milioane de euro pentru transportul local din Alba Iulia, în 2019, supusă la vot ședința Consiliului Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul de hotărâre privind plata contribuției din bugetul local al municipiului la Asociația de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), pe anul 2019, va fi supus lal vot în ședința CL Alba Iulia din data de 18 decembrie. Suma este de 18.204.000 de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro), mai mare cu circa 2,5 milioane de lei decât anul trecut.

”Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 125769/14.12.2018, Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local solicită aprobarea contribuţiei Municipiului Alba Iulia la AIDA-TL pentru anul 2019 în cuantum de 18.204.000 de lei.

Contribuţia este necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru funcţionarea serviciului de transport public local de călători prin curse regulate respectiv acoperirea diferenţelor dintre costurile înregistrate de operatorul de transport rutier sau transportatorul autorizat pentru efectuarea serviciului şi sumele efectiv încasate ca urmare a vânzării legitimaţiilor de călătorie individuale şi subvenţii pentru facilităţi acordate anumitor categorii de persoane – pensionari, persoane dizabilităţi, veterani, şomeri etc. Aceste chetuieli sunt plătite de către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate aprobat prin Hotărârea nr. 260/2012, nr. 343/2018 şi nr. 436/2018 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Cotele de contribuţii/compensaţii reprezintă sumele pe care fiecare unitate administrativ teritorială trebuie să o aloce lunar asociaţiei pentru plata de către aceasta a utilităţii publice prestate de către operator.

Cotele de contribuţii/compensaţii se stabilesc pe baza utilităţii publice prestate şi facturate de operatorul de transport către AIDA – TL pentru fiecare Unitate Administrativ Teritorială membră a asociaţiei, respectiv sumele reprezentând cheltuielile neacoperite ale operatorului de transport şi a cotei de profit aprobată conform contractului de delegare de gestiune a serviciului şi sumele reprezentând gratuităţile aprobate prin Hotărâri ale Consiliilor Locale membre.

Pentru anul 2019, Adunarea Generală a Asociaţiei a stabilit, prin Hotărârea nr. 12/2018 cota de contribuţie/compensaţie aferentă municipiului Alba Iulia în cuantum de 18.204.000 lei”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre.

Alături de municipiul Alba Iulia, din AIDA-TL mai fac parte alte 7 comune care vor plăti, la rândul lor, contribuții/ compensații pe anul 2019 după cum urmează: Ciugud – 174.920 de lei; Sântimbru 1 – 27.050 de lei și Sântimbru 2 – 119.200; Ighiu – 169.870 de lei; Galda de Jos – 168.965 de lei; Cricău – 64.900 de lei; Întregalde – 53.000 lei; Mihalț – 241.950 de lei.

De menționat că și în cazul comunelor, contribuțiile sunt majorate substanțial, sumele fiind de două ori mai mari decât cele plătite în 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea