Rămâi conectat

Actualitate

Proiect Comenius la Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir: Despre schimbările climaterice globale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Elevii Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir, în parteneriat cu elevi ai unor şcoli din România, Germania şi Lituania vor avea prilejul să înveţe începând din acest an, sub îndrumarea cadrelor didactice despre schimbările climaterice la nivel global.

Această oportunitate va fi posibilă, după cum ne preciza directorul Colegiului „David Prodan” din Cugir, profesoara Lilica Vânt, ca urmare a promovării proiectului multilateral Comenius „School Climate”, o iniţiativă care aparţine organizaţiei „+ 2 Celsius” şi care are drept mesaj, modul în care trebuie să acţioneze omenirea pentru a contracara încălzirea globală.

Pe data de 5 aprilie a. c, cugireanul Raul Cazan, care trăieşte la Vilnius în Lituania va fi prezent la Colegiul „David Prodan”,(al cărui elev a fost), cu ocazia săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, prilej cu care va organiza o dezbatere în legătură cu proiectul amintit şi al cărui manager este.  În cadrul colaborării dintre colegiul din Cugir şi organizaţia „+ 2 Celsius”, un număr de 40 de elevi ai liceului vor beneficia de prezentarea proiectului dar şi de un curs non-formal pe tema schimbărilor climaterice.

Elevii vor fi implicaţi efectiv în munca de cercetare în cadrul acestui proiect, aliniindu-se reţelei de învăţământ  care creează realizarea de legături între şcoli, cu scopul de a facilita înţelegerea cauzelor care conduc la schimbările climaterice pe glob  şi de a iniţia acţiuni de minimalizare a acestor schimbări. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea