Rămâi conectat

Curier Județean

PROIECT: Angajatorilor să li se deducă cheltuielile salariale pentru zilele libere legale de peste an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți parlamentari liberali au inițiat un proiect legislativ prin care angajatorilor să li se deducă cheltuielile salariale, inclusiv contribuțiile sociale și impozitele, aferente pentru cele 14-15 zile libere legale din cursul unui an calendaristic.

Astfel, susțin inițiatorii, nu ar fi afectați nici agenții economici și nici angajații lor de sumele „pierdute”, din punct de vedere economic, pentru zilele declarate ca fiind sărbători legale.

Numărul acestor zile nelucrătoare într-un an a ajuns, acum, să fie de mai mult de o jumătate de lună lucrătoare, mai argumentează inițiatorii.

Proiectul prevede ca la depunerea declarațiilor cu obligațiile de plată, agentului economic să i se scadă cheltuielile pentru ziua liberă, de sărbătoare legală din perioada respectivă, contribuțiile fiind suportate de la bugetul de stat.

Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. După art. 81 se introduce un nou articol, art. 811, cu următorul cuprins:

“(1) Plătitorul de salarii și de venituri asimilate salariilor, așa cum sunt definite aceste venituri, are dreptul la deducerea cheltuielilor salariale ocazionate de plata zilelor declarate prin lege sărbători legale. […]

(3) Valoarea prevăzută nu poate depăși nivelul cheltuielilor medii lunare, pentru fiecare salariat, pentru luna în care se face deducerea sumelor. Valoarea se deduce din fiecare obligație fiscală prevăzută în Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, proporțional cu valoarea totală a obligațiilor fiscal prevăzute în declarație.”

Propunerea legislativă abia a fost înregistrată la Camera Deputaților, unde va fi dezbătută după avizele comisiilor de specialitate, în următoarele 30 de zile.

sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea