PROIECT: Angajatorilor să li se deducă cheltuielile salariale pentru zilele libere legale de peste an

Paul Voicu - Primar 2020

Mai mulți parlamentari liberali au inițiat un proiect legislativ prin care angajatorilor să li se deducă cheltuielile salariale, inclusiv contribuțiile sociale și impozitele, aferente pentru cele 14-15 zile libere legale din cursul unui an calendaristic.

Astfel, susțin inițiatorii, nu ar fi afectați nici agenții economici și nici angajații lor de sumele „pierdute”, din punct de vedere economic, pentru zilele declarate ca fiind sărbători legale.

ELIT

Numărul acestor zile nelucrătoare într-un an a ajuns, acum, să fie de mai mult de o jumătate de lună lucrătoare, mai argumentează inițiatorii.

Proiectul prevede ca la depunerea declarațiilor cu obligațiile de plată, agentului economic să i se scadă cheltuielile pentru ziua liberă, de sărbătoare legală din perioada respectivă, contribuțiile fiind suportate de la bugetul de stat.

Mihail David - 2020

Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. După art. 81 se introduce un nou articol, art. 811, cu următorul cuprins:

“(1) Plătitorul de salarii și de venituri asimilate salariilor, așa cum sunt definite aceste venituri, are dreptul la deducerea cheltuielilor salariale ocazionate de plata zilelor declarate prin lege sărbători legale. […]

(3) Valoarea prevăzută nu poate depăși nivelul cheltuielilor medii lunare, pentru fiecare salariat, pentru luna în care se face deducerea sumelor. Valoarea se deduce din fiecare obligație fiscală prevăzută în Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, proporțional cu valoarea totală a obligațiilor fiscal prevăzute în declarație.”

Propunerea legislativă abia a fost înregistrată la Camera Deputaților, unde va fi dezbătută după avizele comisiilor de specialitate, în următoarele 30 de zile.

sursa: legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...