Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proiect ambițios lansat în România: Ministerul Muncii anunță aprobarea Strategiei Naționale pentru Formarea Adulților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiect ambițios lansat în România: Ministerul Muncii anunță aprobarea Strategiei Naționale pentru Formarea Adulților

Ministerul Muncii anunță un pas semnificativ în îmbunătățirea învățământului pentru adulți prin aprobarea Strategiei Naționale pentru Formarea Adulților pentru perioada 2024 – 2027.

Guvernul a dat undă verde acestui proiect vineri, cu un obiectiv ambițios de a dubla rata de participare a adulților la învățarea pe tot parcursul vieții, crescând de la 5,9% în prezent la 12% până la sfârșitul anului 2027. Conform Ministerului Muncii, principala țintă a strategiei este îmbunătățirea șanselor de angajare pentru cei care caută un loc de muncă și pentru angajatorii în căutarea personalului calificat. Strategia propune măsuri menite să sprijine implicarea adulților în programe de formare și învățare continuă, permițându-le să se adapteze schimbărilor permanente de pe piața muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat că scăderea natalității, îmbătrânirea populației și migrația forței de muncă reprezintă provocări majore, iar strategia actuală vizează găsirea unor soluții concrete pentru a menține un echilibru între cererea și oferta de pe piața forței de muncă. Prioritatea sa principală este crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă bine plătite și angajarea de personal cu calificări adecvate, pentru a satisface nevoile angajatorilor și pentru a stimula dezvoltarea economică.

Aceasta va fi realizată prin intensificarea și îmbunătățirea ofertelor de învățare formală, nonformală și informală, prin consolidarea cooperării instituționale între actorii interesați și prin optimizarea ofertelor de învățare. Este esențială acumularea continuă de cunoștințe, aptitudini și abilități relevante, respectând standardele de calitate cerute de piața muncii, precum și dezvoltarea de noi competențe.

Citește și: Legea RCA pentru trotinete și biciclete electrice, în dezbatere astăzi, în Guvern

Finanțarea necesară va proveni din diverse surse, inclusiv Bugetul asigurărilor pentru șomaj, fonduri europene nerambursabile aferente Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, fonduri alocate prin Planul strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027 și fonduri alocate prin Erasmus+, programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2021-2027.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea