Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea RCA pentru trotinete și biciclete electrice, în dezbatere astăzi, în Guvern

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea RCA pentru trotinete și biciclete electrice, în dezbatere astăzi, în Guvern

Guvernul României va dezbate joi, 28 decembrie 2023, proiectul de lege care introduce obligativitatea încheierii asigurării RCA pentru trotinete și biciclete electrice.

Proiectul de lege, inițiat de Ministerul Finanțelor, modifică Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit proiectului de lege, noul act normativ va introduce și obligativitatea încheierii de polițe RCA pentru trotinetele și bicicletele electrice.

„Unul dintre cele mai importante motive care justifică propunerea legislativă este problematica acoperirii despăgubirilor victimelor accidentelor de circulație, persoanelor prejudiciate prin accidente de vehicule atunci când vehiculele care produc aceste accidente nu sunt înmatriculabile/înregistrabile însă sunt utilizate în trafic sau în zone private ce sunt deschise circulației publicului. Ca urmare a dezvoltării tehnologice, pe piața din România au intrat numeroase tipuri noi de vehicule motorizate, vehicule care datorită caracteristicilor acestora nu se supun obligației de înmatriculare/înregistrare însă produc accidente din care rezultă daune materiale, dar și vătămări corporale. Unele dintre acestea sunt acționate de un motor pur electric, altele de echipamente auxiliare, iar astfel de vehicule ar trebui luate în considerare la definirea noțiunii de ‘vehicul’, pentru care este impusă obligația de asigurare RCA în Uniunea Europeană și România”, se menționează în expunerea de motive a proiectului de lege.

Ca urmare, vor intra sub obligația de asigurare și vehicule care până în prezent nu au fost supuse înmatriculării/înregistrării – trotinete electrice, biciclete electrice și alte vehicule, se mai menționează în expunerea de motive a proiectului.

Citește și: Concediul de odihnă: Care e durata minimă și ce se va întâmpla cu zilele care nu sunt luate

Dacă proiectul de lege va fi adoptat de Guvern, trotinetele și bicicletele electrice vor fi incluse în categoria vehiculelor pentru care este obligatorie încheierea unei polițe RCA.

Această măsură ar urma să asigure protecția victimelor accidentelor de circulație produse de aceste vehicule.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea