Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect: 5.000 de lei de la bugetul local, pentru elevi și pensionari

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta clÎn ședința Consiliului Local Alba Iulia ce va avea loc vineri, 28 iunie, vor fi puse în dezbatere solicitările depuse de Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel”, Asociația Pensionarilor din municipiu și Universitatea ”1 Decembrie 1918”, privind acordarea unor sume de bani de la bugetul local pentru finanțarea unor proiecte și evenimente.

Potrivit raportului de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre, doar primele două cereri au primit aviz favorabil din partea Comisiei de cultură, iar sumele alocate sunt mult mai mici decât cele solicitate.

Astfel, se propune acordarea sumei de 2.500 de lei pentru proiectul „Arome şi mâncăruri tradiţionale în ţările/regiunile europene”, derulat de elevii Colegiului Tehnic Dorin Pavel (suma solicitată a fost de până laq 4.200 de lei). Potrivit profesorului-coordonator Ciotlos Anghelina, proiectul vizează îmbogăţirea culturii generale, dezvoltarea abilităţilor de muncă în echipă şi comunicare eficientă, dezvoltarea deprinderilor de alimentaţie sănătoasă şi corectă, valorificarea tradiţiilor culinare ale diferitelor regiuni din ţară și se va concretiza printr-o expoziţie culinară cu degustare, o broşură editată în limba română şi engleză cu reţetele respective, ataşate într-un CD şi schimb de experienţă între grupurile de elevi participanţi aparţinând ţărilor Uniunii Europene. Suma solicitată este necesară pentru pregătirea unei expoziţii culinare sănătoase, numai din vegetale, precum şi pentru deplasarea unui grup de 20 de persoane implicate în proiect la Vârtop.

De asemenea, pentru Asociaţia Pensionarilor se propune alocarea sumei de 2.500 de lei pentru organizarea unei excursii. Suma solicitată a fost de 4.180 de lei precizându-se că este necesară pentru acoperirea cheltuielior de transport şi cazare a unui grup de 20 de persoane.

Solicitarea Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost respinsă de Comisia de cultură. Cererea depusă de lect. univ. dr. Laura Cetean Voiculescu viza acordarea sumei de 7.000 lei pentru organizarea Conferinţei Internaţionale cu titlul: „Law and its challenges”, banii urmând să fie folosiți pentru realizarea unei reviste anuale, mapei conferinţei, diplomelor de participare şi broşurii aniversare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea