PROIECT: 10.000 de lei din bugetul municipiului Alba Iulia, pentru evenimentul „Ziua internaţională a romilor – 8 Aprilie”

Pe Ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia, din 22 martie, se află proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de până la 10.000 de lei din bugetul municipiului, pentru evenimentul „ Ziua internaţională a romilor – 8 Aprilie”, organizat de Asociaţia Romilor din Alba Iulia ’’Aven Sheavale” (”Veniţi Băieţi”).

”Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, în 1971 la primul congres internaţional al romilor. Asociaţia Romilor din Alba Iulia ’’Aven Sheavale” Veniţi Băieţi, împreună cu alţi reprezentanţi ai romilor recunoscuţi la nivel local, prin cererea de finanţare arată scopul acestui eveniment, respectiv promovarea culturii, obiceiurilor etniei rome prin reînvierea tradiţiilor şi propune următoarele activităţi: masa festivă pentru persoane de etnie roma care trăiesc în comunitatea de romi; muzică ţigănească cu o formaţie de muzică tradiţională; concurs de obiceiuri şi tradiţii pentru copii. Bugetul proiectului estimat de asociaţie este de 13.000 din care 8.500 lei pentru masa festivă, 3.000 lei muzica, 1.500 lei premii pentru promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor rome prin muzică şi dans. Formularul de finanţare este asumat de 9 reprezentanţi ai romilor, aceştia fiind responsabili de proiect”, se arată în cererea de finanțare înregistrată la Primăria Alba Iulia..

Solicitarea este semnată de 9 lideri ai romilor din Alba: Tică Romeo; Szoverfi Dorina; Bumbu Nicolae; Bumbu Gruia; Petru Cosmina; Paul Ion, Adam Gheorghe; Petru Constantin și Covacsi Gheza.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

liberalu` pe stil....nou 21 martie 2018 at 17:59

N-ajung bre ! La cati tigani sunt….?! Ca…ar manca si gura lor cate-un gratar ..ceva acolo….si ceva udatura….! Batar !!!

Palamaru Victor 22 martie 2018 at 10:40

In sfanta zi de pasti ???

alegator 24 martie 2018 at 9:40

Pe mine nu m-a intrebat nimeni daca sunt de acord ca din banii mei sa mance si sa bea tiganii!!!!
Si apropo, nu sunt!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...