Rămâi conectat

Actualitate

Progrese la construcţia de autostrăzi în ultima lună: Care sunt constructorii care au raportat cele mai mari progrese pe şantiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Progrese la construcţia de autostrăzi în ultima lună: Tirrena Scavi, Astaldi şi Aktor sunt constructorii care au raportat cele mai mari progrese pe şantierele de autostrăzi, conform datelor actualizate pe luna februarie de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tirrena Scavi a debutat în forţă pe şantierul Nodului Gilău (foto jos), care va lega autostrăzile din jurul Clujului. Constructorul italian a raportat un grad de execuţie de 14,30%, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Italienii de la Astaldi au înregistrat la rândul lor un progres de 3,4 puncte procentuale, până la un stadiu fizic al lucrărilor de 22,44% în februarie, pe lotul 2 din Autostrada Ogra – Câmpia Turzii.

Asocierea Aktor – Euroconstruct a raportat un avans de 2,85 puncte procentuale, până la 69,35%, pe ciotul de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.

Austriecii de la Strabag au înregistrat şi ei un progres de 2,39 puncte procentuale, până la 60,60% pe lotul 2 din Autrostrada Târgu Mureş – Ogra.

Şi austriecii de la Porr au raportat un avans de 2 puncte procentuale, până la 98% pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda.

Tot cu 2 puncte procentuale au avansat în ultima lună şi nemţii de la Geiger, pe lotul 1 a Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii, până la un grad de execuţie de 45%.

Progrese mai mici, de până la un punct procentual, au fost declarate pe lotul 2 Sebeş – Turda al asocierii Aktor – Euroconstruct, pe lotul 4 Lugoj – Deva al Spedition UMB şi pe lotul 2 Lugoj – Deva al italienilor de la Salini (foto jos).

Pe de altă parte, sunt patru şantiere unde nu a fost înregistrat niciun progres: lotul 3 Lugoj – Deva al spaniolilor de la Comsa, lotul 3 Ogra – Câmpia Turzii al Straco, lotul 1 Sebeş – Turda al italienilor de la Pizzarotti şi lotul 3 Sebeş – Turda al italienilor de la Tirrrena Scavi.

Pe unele dintre acestea, se execută totuşi lucrări, chiar dacă pe site-ul CNAIR nu au fost raportate încă progresele. Spre exemplu, pe lotul itaienilor de la Impresa Pizzarotti, de pe Sebeş – Turda, a fost pusă prima grindă cu lansatorul de grinzi la podul peste râul Mureş.

Sursa: economica.net

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea