Rămâi conectat

Actualitate

PROGRAMUL Zilei Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria de la Alba Iulia: Expoziții, conferințe și concerte, în 15 octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, instituției subordonată Consiliului Județean, a publicat, pe Facebook, programul Zilei Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, sărbătorită, duminică, la Alba Iulia.

”Vă invităm cu drag la sărbătorirea ZILEI ÎNCORONĂRII REGELUI FERDINAND ȘI A REGINEI MARIA LA ALBA IULIA (15 octombrie).

Un proiect implementat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură ,,Augustin Bena,, și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia”, scrie Centrul de Cultură pe Facebook.

ÎN PROGRAM
ora 09,45 – Te Deum la Catedrala Încoronării

ora 11,30 – Expoziția ,,95 de ani de la construirea Catedralei Încoronării” și Exponatul lunii, la Muzeul Național al Unirii

ora 12,00 – Ceremonialul schimbului de gardă, Poarta a IV-a – Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina

ora 12,00 – la Sala Unirii, Conferința ,,95 de ani de la Încoronare. Provocările de azi la adresa statului național”
Ion M. IONIȚĂ – redactor-șef Revista Historia
Marius DIACONESCU – Universitatea din București
Valer MOGA – Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

ora 17,00 – Concert extraordinar, Fanfara ,,Augustin Bena” a Județului Alba, la Muzeul PRINCIPIA

ora 17,30 – Proiecție de film ,,REGINA MARIA, ULTIMA ROMANTICĂ, PRIMA FEMEIE MODERNĂ” – film regizat de Sorin Ilieșu, în rolul Reginei Maria, actrița Maia MORGENSTERN, la Muzeul PRINCIPIA

ora 19,00 – la Casa de Cultură a Studenților, Concert extraordinar ,,VĂ PLACE BEETHOVEN ? ”
Răzvan SUMA – violoncel
Daniel GOIȚI – pian

 


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Cu ce sumă vor crește alocațiile începând cu 1 ianuarie 2024

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Cu ce sumă vor crește alocațiile începând cu 1 ianuarie 2024

Începând cu 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii urmează să fie ajustate cu rata inflației, reflectând o creștere de 13,8% față de nivelul actual al alocațiilor.

Concret, această indexare ar însemna o majorare de 35 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, care primesc alocații. Pentru copiii cu vârste sub doi ani sau cei cu dizabilități, suma suplimentară acordată de stat ar putea ajunge la aproximativ 90 de lei.

CITEȘTE ȘI: Plata pensiilor și alocațiilor, o necunoscută înainte de sărbători, din cauza GREVEI GENERALE a Caselor Teritoriale de Pensii: Milioane de români sunt afectați direct

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență 126/2021, articolul 3, alineatul 2, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii va fi indexat anual, automat, cu rata medie anuală a inflației, indicator comunicat de Institutul Național de Statistică, bazat pe datele anului calendaristic precedent.

În prezent, copiii cu vârste de până la 2 ani sau cei cu dizabilități beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. Pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, precum și tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, alocația lunară este de 256 de lei. Aceeași sumă de 631 de lei se acordă și copiilor cu vârste între 3 și 18 ani, care suferă de un handicap. În comparație cu suma de 600 de lei din 2022, această alocație a fost majorată în acest an.

Astfel, începând cu 1 ianuarie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și cei cu handicap până la 18 ani va crește la 718 lei. De asemenea, copiii cu vârsta între 2 și 18 ani vor primi o alocație în valoare de 291 de lei, cu condiția să fie înscriși într-o formă de învățământ liceal sau profesional.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare