PROGRAMUL Zilei Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria de la Alba Iulia: Expoziții, conferințe și concerte, în 15 octombrie

Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, instituției subordonată Consiliului Județean, a publicat, pe Facebook, programul Zilei Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, sărbătorită, duminică, la Alba Iulia.

”Vă invităm cu drag la sărbătorirea ZILEI ÎNCORONĂRII REGELUI FERDINAND ȘI A REGINEI MARIA LA ALBA IULIA (15 octombrie).

Un proiect implementat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură ,,Augustin Bena,, și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia”, scrie Centrul de Cultură pe Facebook.

ÎN PROGRAM
ora 09,45 – Te Deum la Catedrala Încoronării

ora 11,30 – Expoziția ,,95 de ani de la construirea Catedralei Încoronării” și Exponatul lunii, la Muzeul Național al Unirii

ora 12,00 – Ceremonialul schimbului de gardă, Poarta a IV-a – Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina

ora 12,00 – la Sala Unirii, Conferința ,,95 de ani de la Încoronare. Provocările de azi la adresa statului național”
Ion M. IONIȚĂ – redactor-șef Revista Historia
Marius DIACONESCU – Universitatea din București
Valer MOGA – Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

ora 17,00 – Concert extraordinar, Fanfara ,,Augustin Bena” a Județului Alba, la Muzeul PRINCIPIA

ora 17,30 – Proiecție de film ,,REGINA MARIA, ULTIMA ROMANTICĂ, PRIMA FEMEIE MODERNĂ” – film regizat de Sorin Ilieșu, în rolul Reginei Maria, actrița Maia MORGENSTERN, la Muzeul PRINCIPIA

ora 19,00 – la Casa de Cultură a Studenților, Concert extraordinar ,,VĂ PLACE BEETHOVEN ? ”
Răzvan SUMA – violoncel
Daniel GOIȚI – pian

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Eu 11 octombrie 2017 at 9:58

Foarte frumos!Ati uitat sa spuneti cu ajutorul cui s-au intamplat toate astea,marea unire si incoronarea:cu ajutorul FRANTEI!Impotriva careia ne-am intors in al doilea razboi,sub conducerea tradatorului”erou” antonescu.

ionela simona mircea 11 octombrie 2017 at 21:14

Expoziția de la Sala Unirii are titlul: „Catedrala Încoronării – Istorie și Har” și a fost organizată pentru a marca 95 de ani de la sfințirea Catedralei (8 octombrie 1922) și 95 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari (15 octombrie 1922). Curatori: Ionela Simona Mircea (muzeograf la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia) și Sorin Schiau (director adjunct al Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...