// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Programul „Rechizite școlare pentru elevi – șanse egale la educație” are în vedere prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii

Programul „Rechizite școlare pentru elevi – șanse egale la educație” are în vedere prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, prin asigurarea accesului egal la învățământul obligatoriu, pentru elevii din familiile sărace.

Peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul școlar 2018/2019 de pachete de rechizite și ghiozdane. Dintre aceștia:

 • 611 elevi vor primi ghiozdane – e vorba de elevii din familiile unde venitul mediu net lunar pe membru de familie e mai mic de jumătate din salariul minim brut pe țară.
 • 539 preșcolari vor intra în posesia de rechizite școlare. E vorba de copiii care vor beneficia de tichetele sociale acordate conform Legii 248/2015.
 • Rechizitele și ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul Inspectoratelor Școlare Județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
 • Bugetul total al proiectului este de peste 17 milioane lei.

Acest program face parte dintr-o politică publică integrată a Guvernului PSD-ALDE care urmărește scăderea abandonului școlar în învățământul preuniversitar. Deși învățământul e gratuit potrivit Constituției, efortul bugetar privind finanțarea a căzut mereu pe Guvern, autoritățile locale implicându-se prea puțin sau neimplicându-se deloc. În timp, acest lucru s-a simțit iar foarte mulți elevi săraci au renunțat la școală. Efectul cancerigen al nepăsării unor actori importanți în viața școlară ne determină să luăm atitudine și să aplicăm măsuri sociale concrete  prin care să ajutăm elevii să-și finalizeze studiile.

Acest Guvern se va îngriji în perioada imediat următoare și de impunerea unui prag minim al valorii burselor școlare pe care autoritățile publice locale să fie obligate să le acorde elevilor. Astfel punem stop abuzurilor unor primari care acordă burse de 50 lei unor elevi cu probleme sociale sau 100 lei pe lună elevilor cu media 10.

 

 

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Răspunsuri la Programul „Rechizite școlare pentru elevi – șanse egale la educație” are în vedere prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii

 1. alin 12.10.2018 la 13:46

  Sluga lui Dracnea!

 2. PSD isi bate joc de sanatate si educatie 12.10.2018 la 15:38

  Studiu Banca Mondială: România riscă să condamne generațiile viitoare la sărăcie pentru că nu investește în sănătate și educație.
  România s-a clasat pe locul 67 – în urma unor țări cu venituri mult mai mici pe cap de locuitor, cum ar fi Ucraina (50), Albania (56) și Georgia (61) – în noul Index al Capitalului Uman (HCI), lansat de Grupul Băncii Mondiale.

 3. Raport Banca Mondiala: 15.10.2018 la 9:15

  Copiii care se nasc azi în România au aceeași șansă de (sub)dezvoltare ca cei din Afganistan, Ecuador și Thailanda; Un elev român pe care ministerul nu l-a putut trimite la Olimpiada Internațională de Astronomie a câștigat medalia de aur! A ajuns la competiție cu bani din donații!

  • Raport banca nationala 15.10.2018 la 20:30

   David Turturean pe contul lui de Facebook.

   “Informația conform căreia Ministerul Educației nu subvenționa participarea mea la această olimpiadă este falsă, aceasta fiind cea de-a treia IAO (International Astronomy Olympiad) la care am concurat și pentru care costurile au fost acoperite integral de Minister. În niciun moment nu a fost pusă la îndoială plata de către MEN a cheltuielilor necesare pentru IAO.