Rămâi conectat

Actualitate

Programul pentru împăduriri, lansat de Guvern. Nicolae Ciucă: ”Este un moment prin care lansăm un program care vizează viitorul protejării mediului natural din ţara noastră”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul pentru împăduriri, lansat de Guvern. Nicolae Ciucă: ”Este un moment prin care lansăm un program care vizează viitorul protejării mediului natural din ţara noastră”

În cadrul Programului Național lansat de Guvern, vor fi împădurite 56.700 de hectare de pădure până în anul 2026. Nicoale Ciucă și-a exprimat speranțele ca prin acest program județele din sudul și estul țării unde predominantă este culoarea roșie, să treacă pe verde.

Şeful Executivului a participat vineri, la Palatul Victoria, la semnarea unei noi serii de contracte de finanţare pentru realizarea unor Centre de colectare prin aport voluntar şi lansarea Programului Naţional de Împăduriri 2022-2026, alături de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Este o zi foarte importantă pentru demersurile întreprinse la nivelul Guvernului în ceea ce priveşte demararea celei mai ample campanii de împădurire. Discutăm de o campanie care este finanţată prin PNRR şi suprafaţa totală pentru următorii ani până în 2026 este de aproximativ 56.700 de hectare.

Este un moment prin care lansăm un program care vizează viitorul protejării mediului natural din ţara noastră, un program care oferă speranţă pentru generaţiile viitoare că vor trăi într-un mediu mai puţin poluat, într-un mediu mai curat, într-un mediu în care biodiversitatea va fi mai bine consolidată şi mai dezvoltată şi sperăm ca acele judeţe unde culoarea roşie este predominantă, în mod deosebit în sudul şi estul ţării, prin implementarea acestor programe să schimbe culoarea şi să treacă spre acel verde pe care putem să-l vedem în zonele şi în judeţele unde nu se confruntă cu astfel de probleme”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a atenţionat că în România suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 29% din suprafaţa teritoriului, în timp ce în Europa suprafaţa totală acoperită de păduri este de aproximativ 39%.

„Ca atare, avem datoria ca, aşa cum ne-am angajat, să folosim toate resursele pe care le avem la dispoziţie, resursele financiare şi în mod deosebit resursele umane, pentru că aici este şi o chestiune de voinţă şi de responsabilitate pentru generaţiile viitoare în ceea ce priveşte protejarea mediului şi a biodiversităţii. Pentru aceasta avem în Planul de Redresare şi Rezilienţă, aproximativ 1,1 miliarde de euro şi toţi aceşti bani trebuie folosiţi cu iscusinţă, astfel încât să lăsăm generaţiilor un mediu mai curat”, a declarat Ciucă.

El a adăugat că această campanie vine şi completează celelalte măsuri guvernamentale din aria protejării mediului, respectiv măsurile stabilite prin Fondul Local şi Valul Renovării. Premierul s-a referit şi la semnarea, vineri, la Guvern, a unei noi serii de contracte pentru realizarea unor Centre de colectare prin aport voluntar, subliniind că autorităţile centrale s-au angajat să realizeze la nivel naţional 565 de astfel de centre. Suma standard acordat pentru aceste contracte este de 3,83 milioane de lei pentru fiecare UAT participant la program.

În context, şeful Executivului a punctat şi faptul că bilanţul la un an de guvernare PSD, PNL, UDMR arată că măsurile luate de Guvern au vizat în primul rând protejarea populaţiei, au vizat protejarea economiei, susţinerea mediului de afaceri şi asigurarea de venituri cât mai mari la bugetul de stat.

„A fost un an care a avut tot spectrul de provocări, de la încheierea ultimului val al pandemiei de COVID-19, la începerea războiului ilegal şi neprovocat al forţelor armate ruse în Ucraina, la creşterea preţurilor la energie şi la gaze, la efectele pe care le-a produs inflaţia şi toate celelalte chestiuni care ţin de ceea ce am fost nevoiţi să gestionăm în această perioadă. Doresc să subliniez că măsurile noastre au vizat în primul rând protejarea populaţiei, au vizat protejarea economiei, susţinerea mediului de afaceri şi asigurarea de venituri cât mai mari la bugetul de stat”, a mai declarat Ciucă.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea