Rămâi conectat

Actualitate

Programul de transport feroviar în sezonul estival

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bilet întreg Alba Iulia – Mangalia şi retur costă între 226 şi 314 lei

    În perioada 9 iunie – 9 septembrie, CFR Călători adaptează circulaţia trenurilor de pasageri traficului estimat pentru sezonul estival 2012, urmând să fie asigurate legături între principalele oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Craiova, Timişoara, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, Iaşi, Suceava, Galaţi, Călăraşi, Buzău şi litoralul românesc, a anunţat Cornel Suciu, şeful Staţiei CFR Călători Alba Iulia. De asemenea, vor fi asigurate legături, în intervalele orare cele mai solicitate, între Constanţa şi staţiunile de la malul mării: Eforie, Neptun, Costineşti, Mangalia. Şi în această vară, iubitorii Deltei vor putea călători cu două perechi de trenuri InterRegio, care vor realiza legătura către/dinspre Delta Dunării prin oraşul Tulcea. Pentru călătoriile de noapte, CFR Gevaro va efectua serviciul de transport cu vagoane de dormit şi cuşete aflate în compunerea trenurilor dintre Constanţa/Mangalia şi: Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad, Suceava-Nord şi Iaşi.
Pe de altă parte, la data de 18 iunie 2012, se vor deschide agenţiile de voiaj CFR sezoniere Mamaia, Eforie Sud şi Neptun, având programul de lucru de luni până vineri, între orele 10.00- 17.30. Începând cu data de 18 iunie, şi agenţiile de voiaj CFR permanente – Eforie Nord şi Mangalia vor fi deschise de luni până vineri, între orele 10.00 – 17.30.
Potrivit site-ului oficial www. mersultrenurilor.ro, un bilet întreg pe ruta Alba Iulia – Simeria – Mangalia costă între 113 lei pentru trenuri R şi IR, 122 de lei, pentru trenuri IR + IR şi 130 de lei pentru trenuri IC + IR, la clasa a II-a, respectiv între 157 – 175 de lei, bilet clasa a II-a combinat cu cuşetă 4 locuri. Pe aceeaşi rută, pentru un elev, biletul costă între 93 – 112 lei, la clasa a II-a, respectiv între 137 şi 157 de lei, bilet clasa a II-a combinat cu cuşetă 4 locuri. Astfel, în funcţie de combinaţiile categoriilor de tren, o familie formată din doi adulţi şi doi elevi va plăti pentru transportul dus-întors cu trenul pe ruta Alba Iulia – Mangalia între 824 – 968 lei, la clasa a II-a, respectiv între  1176 – 1328 lei, sume la care ar putea beneficia de unele reduceri promoţionale. Călătorii pot beneficia de următoarele oferte comerciale: „Minigrup 2 – 5” este destinată celor călătoresc în grupuri mici (de 2 – 5 persoane) – valabilă în toate zilele săptămânii, mai puţin în zilele de vineri şi duminică, cu reduceri între 10% şi 25 %; „Cartea VSD” (vineri, sâmbătă, duminică) – valabilă în week-end, cu reduceri între 25% şi 60%; „Călătoria dus-întors” cu o reducere de 10%; reduceri între 5 – 13% la achiziţionarea biletelor cu anticipaţie; cardul TrenPLus cu reducere de 25% la cumpărarea de la casele de bilete din staţii şi agenţii; reducere 5% la cumpărarea biletelor online + 5% la plata cu carduri MasterCard sau Maestro, abonamentul lunar 5, 10, 15 zile, cu reduceri între 15% şi 30%. Înainte de efectuarea călătoriei, CFR Călători recomandă pasagerilor să solicite informaţii despre circulaţia trenurilor în staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la numărul de telefon 021/9521 pentru trafic intern sau pot accesa pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea