Rămâi conectat

Actualitate

Programul de transport feroviar în sezonul estival

Publicat

în

Un bilet întreg Alba Iulia – Mangalia şi retur costă între 226 şi 314 lei

    În perioada 9 iunie – 9 septembrie, CFR Călători adaptează circulaţia trenurilor de pasageri traficului estimat pentru sezonul estival 2012, urmând să fie asigurate legături între principalele oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Craiova, Timişoara, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, Iaşi, Suceava, Galaţi, Călăraşi, Buzău şi litoralul românesc, a anunţat Cornel Suciu, şeful Staţiei CFR Călători Alba Iulia. De asemenea, vor fi asigurate legături, în intervalele orare cele mai solicitate, între Constanţa şi staţiunile de la malul mării: Eforie, Neptun, Costineşti, Mangalia. Şi în această vară, iubitorii Deltei vor putea călători cu două perechi de trenuri InterRegio, care vor realiza legătura către/dinspre Delta Dunării prin oraşul Tulcea. Pentru călătoriile de noapte, CFR Gevaro va efectua serviciul de transport cu vagoane de dormit şi cuşete aflate în compunerea trenurilor dintre Constanţa/Mangalia şi: Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad, Suceava-Nord şi Iaşi.
Pe de altă parte, la data de 18 iunie 2012, se vor deschide agenţiile de voiaj CFR sezoniere Mamaia, Eforie Sud şi Neptun, având programul de lucru de luni până vineri, între orele 10.00- 17.30. Începând cu data de 18 iunie, şi agenţiile de voiaj CFR permanente – Eforie Nord şi Mangalia vor fi deschise de luni până vineri, între orele 10.00 – 17.30.
Potrivit site-ului oficial www. mersultrenurilor.ro, un bilet întreg pe ruta Alba Iulia – Simeria – Mangalia costă între 113 lei pentru trenuri R şi IR, 122 de lei, pentru trenuri IR + IR şi 130 de lei pentru trenuri IC + IR, la clasa a II-a, respectiv între 157 – 175 de lei, bilet clasa a II-a combinat cu cuşetă 4 locuri. Pe aceeaşi rută, pentru un elev, biletul costă între 93 – 112 lei, la clasa a II-a, respectiv între 137 şi 157 de lei, bilet clasa a II-a combinat cu cuşetă 4 locuri. Astfel, în funcţie de combinaţiile categoriilor de tren, o familie formată din doi adulţi şi doi elevi va plăti pentru transportul dus-întors cu trenul pe ruta Alba Iulia – Mangalia între 824 – 968 lei, la clasa a II-a, respectiv între  1176 – 1328 lei, sume la care ar putea beneficia de unele reduceri promoţionale. Călătorii pot beneficia de următoarele oferte comerciale: „Minigrup 2 – 5” este destinată celor călătoresc în grupuri mici (de 2 – 5 persoane) – valabilă în toate zilele săptămânii, mai puţin în zilele de vineri şi duminică, cu reduceri între 10% şi 25 %; „Cartea VSD” (vineri, sâmbătă, duminică) – valabilă în week-end, cu reduceri între 25% şi 60%; „Călătoria dus-întors” cu o reducere de 10%; reduceri între 5 – 13% la achiziţionarea biletelor cu anticipaţie; cardul TrenPLus cu reducere de 25% la cumpărarea de la casele de bilete din staţii şi agenţii; reducere 5% la cumpărarea biletelor online + 5% la plata cu carduri MasterCard sau Maestro, abonamentul lunar 5, 10, 15 zile, cu reduceri între 15% şi 30%. Înainte de efectuarea călătoriei, CFR Călători recomandă pasagerilor să solicite informaţii despre circulaţia trenurilor în staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la numărul de telefon 021/9521 pentru trafic intern sau pot accesa pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro.
Robert GHERGU

Publicitate

Actualitate

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Publicat

în

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Pandemia de Covid va continua şi în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii au estimat extinderea cu încă un an a pandemiei deoarece nu toate ţările au ajuns la un număr suficient de mare al persoanelor vaccinate pentru a putea ţine sub control virusul. Mai puţin de 5% din populaţia Africii a fost vaccinată, comparativ cu 40% pe majoritatea celorlalte continente, relatează BBC.

Au fost livrate peste 10 milioane de vaccinuri în ţările africane care au făcut solicitări, din totalul promis de o sută. Marea majoritate a vaccinurilor anti Covid au fost distribuite şi utilizate în ţările cu venituri mari sau medii. Africa reprezintă doar 2,6% din dozele administrate la nivel global. Oficialii OMS fac apel către ţările dezvoltate să renunţe la locul lor pe lista de priorităţi a companiilor farmaceutice care distribuie vaccinul pentru a putea echilibra situaţia la nivel global.

Electrica Furnizare Discount

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie, într-adevăr, să grăbim ritmul vaccinări şi ştiţi de ce? Această pandemie va dura mai mult decât este necesar, din cauza lipsei posibilităţilor de imunizare a ţărilor în curs de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Dr. Bruce Aylward, cercetător şi lider în cadrul OMS.

Citește mai mult

Actualitate

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Publicat

în

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat luni, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern, că s-a adoptat majorarea salariului minim.

Astfel, din 2022 „ca valoare bruta, salariul minim in plata va ajunge la 2.550 de lei pe luna in 2022”. „Este o crestere cu 10% in valoare neta”, a adăugat ministrul. Un angajat va primi în mână minim 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștiga „în mână” 1.386 de lei.

De asemenea, Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a anunțat, luni, 4 octombrie, într-un interviu pentru Antena 3, cu cât ar putea creșterea punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022.

Întrebat dacă punctul de pensie ar putea ajunge în acest an la 1.875 de lei, ministrul Finanțelor a precizat că ”deocamdată nu ne putem permite”:

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie și mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuți tot mai mulți bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile.

Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru și vă dați seama că politic discutând îți dorești să crești pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câștig electoral, dar este și o responsabilitate să le poți plăti.

Ne dorim ca aceea lege (n.r. Legea Pensiilor) să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil, dar asta înseamnă și să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creștere.”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul Finanțelor spune care sunt variantele luate în considerare pentru creșterea punctului de pensie și cu cât s-ar putea mări:

„Indexarea cu rata inflației și cu jumătate din salariul mediu brut pe economie. Ca procent, dacă luăm în considerare inflația din 2019, poate 6-7%, de la 1 ianuarie.”

Citește mai mult

Actualitate

Instalația de oxigen a unui spital din țară, DEFECTĂ. A fost activat planul roșu de intervenție și pacienții COVID sunt ventilați manual în ambulanțe

Publicat

în

Instalația de oxigen a unui spital din țară, DEFECTĂ. A fost activat planul roșu de intervenție și pacienții COVID sunt ventilați manual în ambulanțe

Instalația de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbunești s-a defectat, pacienții fiind, la momentul actual, ventilați manual în ambulanțe. A fost activat planul roșu de intervenție, iar prefectul județului Gorj a declarat faptul că Raed Arafat a fost informat referitor la situația gravă, afirmând, de asemenea, că celai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

„Prefectul Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că în secția ATI sunt internați 15 pacienți Covid. În tot spitalul sunt 100 de bolnavi.

Electrica Furnizare Discount

„Situația a apărut acum o oră.

Firma de mentenanță a dat ca timp de intervenție două ore. În acest moment personalul medical face tot ce e posibil ca viețile oamenilor să nu fie puse în pericol

A clacat instalația, aparatul care produce oxigen, toți bolnavii sunt lipsiți de oxigen. Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Tîrgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă.

Planul roșu a fost activat. L-am contactat pe Raed Arafat.

Nu știu acum de ce a căzut instalația de oxigen, dar probabil suprasolicitarea a dus la această situație.

Pacienții au fost trecuți pe tuburi de oxigen în ambulanță”, a declarat prefectul”.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare