Rămâi conectat

Politică Administrație

Programul de reabilitare termică a blocurilor continuă cu finanţare prin credite cu garanţie guvernamentală

Bogdan Presecan

Publicat

în

reabilitare termica blocGuvernul s-a angajat să continue programului de reabilitare termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite cu garanţie guvernamentală, după ce recent comisarul pentru combaterea schimbărilor climatice declara că în România se consumă de opt ori mult mai multă energie pentru încălzirea locuinţelor decât în alte ţări europene.

Plafonul acestor garanţii a fost fixat la nivelul de 50 de milioane de lei.

Comisarul european pentru combaterea schimbărilor climatice, Connie Hedegaard: „Am văzut că majoritatea clădirilor din România consumă de opt ori mai multă energie decât cele din vechile oraşe europene şi această problemă trebuie rezolvată. Conceptul la nivelul Comisiei Europene este ca până în anul 2030 să adoptăm măsuri de îmbunătăţire evidentă a mediului.”

Comisia Europeană a solicitat în urmă cu câteva zile României şi Republicii Cehe să îi notifice toate măsurile de transpunere a Directivei, care trebuia să fie transpusă în legislaţia naţională până la 9 iulie 2012. Potrivit Directivei 2010/31/EU, statele membre trebuie să instituie şi să aplice cerinţe minime privind performanţa energetică a clădirilor şi să se asigure că este realizată certificarea performanţei energetice a clădirilor. Totodată, documentul prevede realizarea unor inspecţii periodice a sistemelor de încălzire şi de aer condiţionat.

Dacă România şi Cehia nu îşi îndeplinesc obligaţia legală în termen de două luni, Comisia ar putea lua decizia de a sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al CE.

De asemenea, Directiva solicită statelor membre să se asigure că, începând din 2021, toate clădirile noi vor fi „clădiri cu consum de energie aproape zero”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea