Programul „de cinci ori subvenția” 2023: Cum pot fermierii români să obțină credite în condiții avantajoase
Programul „de cinci ori subvenția” 2023: Cum pot fermierii români să obțină credite în condiții avantajoase
Fermierii români vor avea posibilitatea de a accesa credite în condiții avantajoase cu ajutorul programului „De cinci ori subvenția”, prin intermediul adeverințelor care sunt eliberate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
Creditele vor fi garantate prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).
Credite pentru fermieri
Fermierii români vor putea primi bani prin intermediul programului „De cinci ori subvenția”. Potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, există un prim finanțator.
Mai exact este vorba despre CEC Bank. Reprezentanții au semnat actul adițional la convenţia de lucru privind acordarea garanţiilor în baza OUG nr. 43/2013.
„FNGCIMM va susţine accesul la finanţare pentru beneficiarii APIA din sectorul vegetal, cât şi sectorul zootehnic, garantând în procent de 80% din valoarea creditului acordat de partenerii bancari.
Sursele sunt puse la dispoziţie de MADR pentru creditele pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente, acordate de către instituţiile de credit partenere. Garanţia va fi valabilă pe toată durata finanţării, pentru garanţia acordată plătindu-se un singur comision de garantare”, este mesajul pe care l-au transmis reprezentanții FNGCIMM, prin intermediul unui comunicat de presă.
Cei care pot primi bani prin intermediul programului „De cinci ori subvenția” sunt fermierii care au adeverințe emise de APIA. De asemenea, este nevoie ca aceștia să fie înregistrați ca societăți comerciale, asociații, societăți și cooperative agricole. Mai pot fi înregistrați și ca persoane fizice în calitate de producători agricoli (PFA, ÎI, ÎF).
După cum au informat reprezentanții FNGCIMM, persoanele care doresc să beneficieze de credite trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Acestea aparțin finanțatorului. De asemenea, mai este nevoie și ca beneficiarii să dețină adeverințele pe care le-au emis oficialii APIA.
În plus, aceștia nu trebuie să fie beneficiarii altor garanții de la alte Fonduri de garantare pentru finanțare accesată. La toate aceste criterii se mai adaugă și faptul că beneficiarii nu trebuie să se afle în dificultate financiară sau în insolvență. Nu în ultimul rând, aceștia nu trebuie să figureze cu restanțe în CRC/BC.
Sursa: infofinanciar.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii