Programul „de cinci ori subvenția” 2023: Cum pot fermierii români să obțină credite în condiții avantajoase
Programul „de cinci ori subvenția” 2023: Cum pot fermierii români să obțină credite în condiții avantajoase
Fermierii români vor avea posibilitatea de a accesa credite în condiții avantajoase cu ajutorul programului „De cinci ori subvenția”, prin intermediul adeverințelor care sunt eliberate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
Creditele vor fi garantate prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).
Credite pentru fermieri
Fermierii români vor putea primi bani prin intermediul programului „De cinci ori subvenția”. Potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, există un prim finanțator.
Mai exact este vorba despre CEC Bank. Reprezentanții au semnat actul adițional la convenţia de lucru privind acordarea garanţiilor în baza OUG nr. 43/2013.
„FNGCIMM va susţine accesul la finanţare pentru beneficiarii APIA din sectorul vegetal, cât şi sectorul zootehnic, garantând în procent de 80% din valoarea creditului acordat de partenerii bancari.
Sursele sunt puse la dispoziţie de MADR pentru creditele pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente, acordate de către instituţiile de credit partenere. Garanţia va fi valabilă pe toată durata finanţării, pentru garanţia acordată plătindu-se un singur comision de garantare”, este mesajul pe care l-au transmis reprezentanții FNGCIMM, prin intermediul unui comunicat de presă.
Cei care pot primi bani prin intermediul programului „De cinci ori subvenția” sunt fermierii care au adeverințe emise de APIA. De asemenea, este nevoie ca aceștia să fie înregistrați ca societăți comerciale, asociații, societăți și cooperative agricole. Mai pot fi înregistrați și ca persoane fizice în calitate de producători agricoli (PFA, ÎI, ÎF).
După cum au informat reprezentanții FNGCIMM, persoanele care doresc să beneficieze de credite trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Acestea aparțin finanțatorului. De asemenea, mai este nevoie și ca beneficiarii să dețină adeverințele pe care le-au emis oficialii APIA.
În plus, aceștia nu trebuie să fie beneficiarii altor garanții de la alte Fonduri de garantare pentru finanțare accesată. La toate aceste criterii se mai adaugă și faptul că beneficiarii nu trebuie să se afle în dificultate financiară sau în insolvență. Nu în ultimul rând, aceștia nu trebuie să figureze cu restanțe în CRC/BC.
Sursa: infofinanciar.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic
Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic O măsură radicală, menită să reducă numărul de accidente rutiere, este în plin proces de evaluare de către Uniunea Europeană. Una dintre cele mai controversate propuneri din acest pachet este […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de Sfânta Maria Mică. SMS-uri și urări pentru cei dragi, familie, colegi și prieteni care îşi celebrează, în 8 septembrie, ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Sfânta Maria Mică 2024: Ce nume sunt sărbatorite în 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului