Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul „de cinci ori subvenția” 2023: Cum pot fermierii români să obțină credite în condiții avantajoase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul „de cinci ori subvenția” 2023: Cum pot fermierii români să obțină credite în condiții avantajoase

Fermierii români vor avea posibilitatea de a accesa credite în condiții avantajoase cu ajutorul programului „De cinci ori subvenția”, prin intermediul adeverințelor care sunt eliberate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Creditele vor fi garantate prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).
Credite pentru fermieri

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Fermierii români vor putea primi bani prin intermediul programului „De cinci ori subvenția”. Potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, există un prim finanțator.

Mai exact este vorba despre CEC Bank. Reprezentanții au semnat actul adițional la convenţia de lucru privind acordarea garanţiilor în baza OUG nr. 43/2013.

„FNGCIMM va susţine accesul la finanţare pentru beneficiarii APIA din sectorul vegetal, cât şi sectorul zootehnic, garantând în procent de 80% din valoarea creditului acordat de partenerii bancari.

Sursele sunt puse la dispoziţie de MADR pentru creditele pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente, acordate de către instituţiile de credit partenere. Garanţia va fi valabilă pe toată durata finanţării, pentru garanţia acordată plătindu-se un singur comision de garantare”, este mesajul pe care l-au transmis reprezentanții FNGCIMM, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cei care pot primi bani prin intermediul programului „De cinci ori subvenția” sunt fermierii care au adeverințe emise de APIA. De asemenea, este nevoie ca aceștia să fie înregistrați ca societăți comerciale, asociații, societăți și cooperative agricole. Mai pot fi înregistrați și ca persoane fizice în calitate de producători agricoli (PFA, ÎI, ÎF).

După cum au informat reprezentanții FNGCIMM, persoanele care doresc să beneficieze de credite trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Acestea aparțin finanțatorului. De asemenea, mai este nevoie și ca beneficiarii să dețină adeverințele pe care le-au emis oficialii APIA.

În plus, aceștia nu trebuie să fie beneficiarii altor garanții de la alte Fonduri de garantare pentru finanțare accesată. La toate aceste criterii se mai adaugă și faptul că beneficiarii nu trebuie să se afle în dificultate financiară sau în insolvență. Nu în ultimul rând, aceștia nu trebuie să figureze cu restanțe în CRC/BC.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea