Prognoza meteo pentru Transilvania: Vreme rece în următoarele două săptămâni; apar ninsorile după data de 25 noiembrie
Conform estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie valabile pentru intervalul 17-30 noiembrie 2014, regimul termic va deveni normal pentru această perioadă din an, iar în unele regiuni se va situa sub mediile climatologice, în timp ce precipitațiile mixte vor fi prezente pe arii extinse după data de 17 noiembrie, iar ninsorile din 25 noiembrie, mai ales în zona montan.
Pentru regiunea Transilvaniei, în primele zile ale intervalului se anunță o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 10-12 grade.
Începând din 20 noiembrie, valorile termice diurne vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an și apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 4-7 grade, mai mici către sfârșitul lunii, spre două grade Celsius. Regimul minimelor nocturne va avea aceeași evoluție, astfel că la început acestea se vor situa, în cea mai mare parte a regiunii, peste cele obișnuite, cu o medie de două și 5 grade, apoi vor scădea continuu, urmând a se a se încadra între -2 și +2 grade, cu valori medii local mai mici, spre -5 grade, către sfârșitul lunii.
Pe arii extinse, vor fi ploi, în primele zile, moderate cantitativ în jurul datei de 19 noiembrie, iar în restul intervalului vor fi precipitații în general slabe, cu caracter local, care, după data de 20 noiembrie, vor fi mixte.
Sursa: ANM; agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 30 de minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor