Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Prognoza METEO pentru iarna 2024-2025. Cum va fi vremea de Crăciun, Revelion și Valentine`s Day

Bera Larisa

Publicat

în

Prognoza METEO pentru iarna 2024-2025. Cum va fi vremea de Crăciun, Revelion și Valentine`s Day

Meteorologii emis prognoza meteo pentru iarna aceasta. Potrivit acestora, vor fi variații semnificative de temperatură și precipitații.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Meteorologii au venit cu vești în ceea ce privește lunile de iarnă. Potrivit specialiștilor, sunt așteptate variații semnificative de temperatură și precipitații, perioade de frig intens, dar și intervale mai calde.

Meteorologii susțin că prima luna de iarnă va debuta cu temperaturi apropiate de media normală pentru perioada respectivă a anului. În primele săptămâni ale luni decembrie vom avea alternanțe între zile reci și blânde, maximele atingând între 0 – 10 grade Celsius, în funcție de regiune. De asemenea, în zonele montane va fi mai frig, iar temperaturile vor fi sub 0 grade Clesius. Mai mult, există posibilitatea să ningă încă de la începutul lunii, iar pe măsură ce se apropie sărbătorile, sunt șanse ca ninsorile să devină mai frecvente, în special în nord și centru. În zonele de sud și sud-est, vor fi ploi și lapoviță, potrivit Kanal D.

Citește și: MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion

În luna ianuarie va fi extrem de frig, cu temperaturi ce vor coborî sub valorile normale, în special pe timpul nopții. În orașele mari și în nordul țării, temperaturile vor coborî până la -10 grade Celsius frecvent, iar în zonele montane și în depresiuni, frigul va fi accentuat, cu valori ce vor coborî până la -15 grade Celsius sau chiar -20 grade Celsius. Precipitațiile vor apărea sub formă de ninsoare, iar stratul de zăpadă va fi semnificativ în zonele montane și submontane. În zonele joase, ninsorile vor alterna cu episoade de lapoviță și ploaie înghețată, mai ales în sudul și estul țării.

În luna februarie, temperaturile vor crește ușor, în special în a doua jumătate a lunii, însă vremea va rămâne în general rece. Maximele se vor încadra în jurul valorilor de -5 – 5 grade Celsius, în funcție de zonă. Pe timpul nopții, temperaturile vor rămâne mici, cu valori negative în cele mai multe regiuni. Totodată, ninsorile vor continua să fie frecvente, cu furtuni de zăpadă în zonele montane. În sudul și în estul României, vor fi zile cu ploi și lapoviță, pe măsură ce temperaturile vor crește treptat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cutremur puternic în România. În ce orașe s-a resimțit seismul și ce magnitudine a avut

Bera Larisa

Publicat

în

Cutremur puternic în România. În ce orașe s-a resimțit seismul și ce magnitudine a avut Un cutremur de pământ cu magnitudine de 5,5 pe Richter s-a produs astăzi în România, la ora 17:40, potrivit primelor informații comunicate de Institutul Național pentru Cercetare-Dezvoltare și Fizica Pământului. Seismul, considerat semnificativ, a avut epicentrul în zona seismică Vrancea-Buzău, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea