Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Prognoza METEO pentru iarna 2022-2023: VREMEA în lunile noiembrie și decembrie

Ziarul Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Prognoza METEO pentru iarna 2022-2023: VREMEA în lunile noiembrie și decembrie

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Potrivit Agenției Europene de Prognoză Meteo, iarna 2022-2023 ar putea fi una mai rece pentru Europa, lunile noiembrie și decembrie aruncând o perspectivă sumbră asupra întregului continent.

Citește și: Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023. Cum va fi VREMEA în România

Pe lângă temperaturile scăzute, se anunță mai puține ploi, dar și mai puțin vânt, ceea ce ar putea însemna noi provocări pentru guvernele care încearcă să rezolve criza energetică a continentului, se arată într-o analiză a publicației Financial Times.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Ca și consecință, vor apărea alte probleme legate de creșterea costurilor energetice, care suferă deja din cauza încercării de reducere a dependenței de gazele rusești. UE a promis că va renunța la importurile din Rusia până în anul 2027, scrie și Biziday.

Citește și: Cum va fi VREMEA în iarna 2022-2023. Prognoza METEO pentru România estimată de 2 institute europene

“Dacă ne vom confrunta cu o vreme mai severă, atunci va fi destul de costisitor din punct de vedere energetic, deoarece nu este vorba doar despre faptul că va fi puțin mai rece, dar vom avea și mai puțin vânt pentru energia eoliană, și mai puține precipitații pentru energia hidroelectrică”, a declarat Florence Rabier, directorul general al Centrului European pentru Prognoze Meteorologice pe Termen Mediu pentru Financial Times.

Rabier a mai declarat că uraganele din Atlantic ar putea provoca o vreme mai umedă și cu puțin mai mult vânt, dar temperaturile reci dinspre finalul anului vor fi prielnice fenomenului climatic La Niña, care se manifestă prin răcirea suprafeței Oceanului Pacific, influențând viteza vântului și cantitatea de ploaie în diferite regiuni.

Europa este deja vulnerabilă

Europa se afla deja într-o stare vulnerabilă în urma celei mai călduroase veri înregistrate, cu o temperatură cu +1,7 grade Celsius mai mare decât media dintre anii 1991 și 2000. Prin urmare, ponderea energiei eoliene și hidroenergetice în producția de energie electrică din Europa a scăzut în această vară.

Vremea în Europa este de obicei dificil de prezis, deoarece condițiile sunt dictate de mai mulți factori, precum curenții din stratosfera tropicală și presiunea de suprafață peste Atlantic. În plus, se adaugă și evenimente meteorologice extreme din ce în ce mai frecvente, provocate de încălzirea globală, cum ar fi ciclonii tropicali și valurile de caniculă.

Claude Turmes, ministrul luxemburghez al Energiei, a declarat vineri că miniștrii fac apel la ENTSO-E, rețeaua operatorilor de rețea electrică a UE, să-și prezinte actualizările cu privire la riscurile la adresa securității în aprovizionare cu energie electrică de iarnă în octombrie, cu o lună mai devreme decât de obicei.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul Tomata 2025: Se schimbă ajutoarele de la stat pentru fermieri. Cum se dau bani conform noii legi

Ziarul Unirea

Published

on

Programul Tomata 2025: Se schimbă ajutoarele de la stat pentru fermieri. Cum se dau bani conform noii legi „Tomata”, programul de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, intră într-o nouă etapă de anul viitor, schimbările legislative promiţând să aducă atât provocări, cât şi oportunităţi pentru fermieri. Noile modificări vizează extinderea ajutorului de […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea