Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum va fi VREMEA în iarna 2022-2023. Prognoza METEO pentru România estimată de 2 institute europene

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA în iarna 2022-2023. Prognoza METEO pentru România estimată de 2 institute europene

Prognozele meteorologice pe termen mediu, realizate de două mari institute europene, arată că vom avea o iarnă cu puțină zăpadă, ceea ce ar putea crea probleme în agricultură.

Citește și: Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023. Cum va fi VREMEA în România

Prognozele care anunță o iarnă blândă în România au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit.

 „Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne asteptam la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, afirmă cercetătorul științific George Gârbacea, citat de stirileproTV

Pe o hartă pe care analiștii Severe Weather au realizat-o pe baza datelor Centrului European pentru Prognoze au fost colorate cu galben și roșu regiunile unde va fi mai puțină zăpadă decât în ultimii ani. Doar albastru indică o depășire a mediei.

Potrivit Centrului European de Prognoze, în prima parte a iernii sunt slabe șanse să ningă în România. Doar o zonă restrânsă în sud-vestul țării este reprezentată cu albastru.

Citește și: Vouchere pentru lemne de foc, iarna 2022-2023

La începutul iernii se va reactiva fenomenul „La Nina”

În prognoza serviciului meteorologic al Marii Britanii, aproape toată România este colorată în portocaliu, semn că va fi deficit de zăpadă. Dacă această lipsă de precipitații va fi insoțită de ger, pentru agricultură va fi rău.

Daniel Alexandru, șef laborator agrometeorologie: „Pentru culturile aflate în câmp ar fi preferabil ca toamna să înceapă să își intre în drepturi, adică să ne apropiem de iarnă cu temperaturi din ce in ce mai scăzute. Dacă se ating temperaturi negative – 10, -15 , ar fi bine să avem un strat superficial de zăpadă”.

Citește și: Ajutorul de încălzire pentru iarna 2022-2023: Documente necesare, sume acordate și categorii

Organizația Mondială de Meteorologie a atenționat, într-un comunicat, că la începutul iernii se va reactiva fenomenul „La Nina”, care produce temperaturi neobișnuit de scăzute ale apei de la suprafața Oceanului Pacific. Chiar dacă este departe de noi.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou 2022. Felicitari de Anul nou 2023. Mesaje de Revelion 2022-2023. Texte cu SMS-uri frumoase de Anul Nou 2023

Florinela Georgescu, director ANM: „Acest fenomen e relevant, ar putea insemna pentru partea de nord a Europei o iarnă mai blândă și cu precipitații mai multe, iar pentru iernile din țara noastră influențele sunt complexe, pentru că pot veni și dinspre regiunile nordice dar și dinspre Marea Mediterană mai multe precipitații”.

Meteorologii români sunt preocupați mai ales de fenomenele de deasupra Câmpiei Ruse – de acolo, în iernile geroase, vin masele de aer foarte rece. Acestea vor influența mult consumul de energie din țara noastră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea