Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Prognoza meteo pe trei luni: frig și ninsori abundente în toată țara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna martie 2014, a fost realizată recent de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Aceste estimări sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Pentru Transilvania sunt estimate valori termice medii situate între -6 și -3 grade Celsius în ianuarie, -5 și 0 grade Celsius în februarie și între 0 și 5 grade Celsius în martie. Cantitățile de precipitații estimate sunt: între 20 – 70 l/mc în ianuarie și între 20 și 45 l/mc în februarie și martie.

La nivelul întregii țări estimările sunt următoarele

*IANUARIE

Valorile termice se vor situa, în general, sub mediile multianuale, exceptând partea de sud-est a ţării, unde vor fi apropiate de aceste medii. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice şi centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

*FEBRUARIE

Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local deficitare în sud-vestul ţării.

*MARTIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în sudul, sud- estul şi estul ţării, şi posibil sub aceste medii în celelalte regiuni. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi local cele sud-vestice, unde se vor încadra în normele climatologice.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea