Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Prognoza meteo Alba: Un val de aer rece îşi va face simţită prezenţa în weekend

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

 

Capriciile vremii în luna martie îşi vor face simţită prezenţa. După câteva zile cu temperaturi de primăvară veritabilă, meteorologii ne dau veşti proaste. Iarna va mai avea o zvâgnire începând cu sfărşitul acestei săptămâni, când vor reveni temperaturile negative şi precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În Transilvania, în intervalul 11-14 martie valorile medii ale temperaturii aerului (respectiv 9…13 grade ziua şi 1…5 grade noaptea) se vor menţine mai ridicate decât normele climatologice. Din data 15 martie se va produce o scădere importantă a valorilor termice, astfel că sfârşitul de săptămână va fi caracterizat de valori medii ale temperaturilor mai mici decât cele obişnuite pentru mijlocul lunii martie, cu maxime de 2…5 grade şi minime de -8…-4 grade. Din data de 18 martie vremea se va încălzi uşor şi treptat, valorile urmând a se situa în jurul normelor climatologice, cu temperaturi medii ziua între 5 şi 11 grade şi noaptea în jurul a 0 grade. Vor fi precipitații în majoritatea zilelor și vor predomina ploile, iar în intervalul 15-17 martie vor fi precipitaţii mixte.

În Alba, săptămâna aceasta va fi caracterizată de temperaturi ridicate, până în weekend, şi înnorări temporare care vor aduce precipitaţii slabe cantitativ. Maximele se vor situa în jurul valorii de 15 grade celsius, însă începând de vineri vremea se răceşte considerabil, iar mercurul din termometre va urca cel mult până la 5 grade celsius. Minimele vor fi din nou negative la sfârşitul săptămânii şi cresc şansele de precipitaţii, în special în zona montană, unde acestea vor fi sub formă de ninsoare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Performanță excelentă pentru elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia: Premiul I și premiul III la Concursul național Porblema Solvenda România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Performanță excelentă pentru elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia: Premiul I și premiul III la Concursul național Porblema Solvenda România Elevii coordonați de profesorul de istorie Dan Anca, de la Colegiul Naționl „Mihai Viteazul” au reușit să câștige premiul I și Premiul III la cea de-a IX-A ediție a concursului Problema Solvenda România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea