„Profilul aerului”, un nou volum semnat de Casandra Ion

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Pe tânăra şi talentata poetă şi traducătoare aiudeană Casandra Ion am avut ocazia să o cunosc la una dintre ediţiile Taberei internaţionale de artă plastică Inter-Art, şi mi-a lăsat o amintire deosebit de frumoasă. Cu atât mai mult cu cât cea care a „girat” despre calităţile interdisciplinare ale tinerei aiudene a fost doamna Patricia Goodrich, din SUA, de ale cărei referinţe nu puteam să nu ţin seama. Prin urmare am fost bucuros să aflu că sub semnătura Casandrei a mai apărut, recent, un volum de versuri intitulat „Profilul aerului”, sub egida Editurii „Limes”, din Cluj Napoca. Nu am primit încă volumul cu pricina ca să mă pot exprima în cunoştinţă de cauză la adresa calităţii acestuia, dar faptul că la lansarea volumului a participat, din partea Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba- Hunedoara, poetul Mircea Stâncel, este o recomandare la fel de bună ca şi cele ale doamnei Goodrich. Lansarea a avut loc la cercul de literatură al Liceului Tehnic din Aiud iar cu acest prilej poetul Mircea Stâncel a citit din volumele proprii. De menţionat faptul că poetul nu ar fi lecturat, din modestie, dar se pare că există un program elaborat de Filiala Alba- Hunedoara a USR, care cuprinde lectură publică în diferite locaţii şi spaţii din judeţul nostru. Felicitări Casandrei şi sperăm să o vedem curând la Alba Iulia, în calitate de colegă de filială cu poetul Mircea Stâncel. (I.H.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

zinca Cornelia 29 decembrie 2010 at 21:39

D-ra profesoara face cinste breslei educatorilor din care face parte. Acestia sunt tinerii meritosi ai Romaniei pe care trebuie sa-i vedem , sa-i promovam , sa-i ajutam . Acesti tineri duc Romania mai departe cu un suflu nou si proaspat de care avem nevoie. Acesti tineri vorbesc lumii despre noi, dincolo de hotare.Tinerii astia sunt speranta noastra de aici . Ei sunt modelele noastre. Citeva mii de asfel de modele daca le gasim ,le vedem ,le promovam vor schimba Romania in bine pentru noi toti. Acesti tineri valorosi sunt linga noi. Haideti sa-i vedem ! Haideti sa-i consideram modele demne de urmat !

Felicia M 4 ianuarie 2011 at 23:13

Felicitari, Casandra! Ma bucur sa aflu ca ai mai facut un salt in gol. Cum altfel pot sa numesc o lansare de carte intr-o lume supertembelizata de sticla tembelizorului? Dar, dupa cum te cunosc, stiu ca ai o coarda puternica. Keep going!

Comentariile sunt oprite