Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Profesorul universitar Cristian Păun, despre procesul privind Roșia Montană: „Aurul de la Roșia Montană este pus pe tavă ”gratis” celor de la Roşia Montană Gold Corporation”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorul universitar Cristian Păun, despre procesul privind Roșia Montană: „Aurul de la Roșia Montană este pus pe tavă ”gratis” celor de la Roşia Montană Gold Corporation”

Profesorul universitar din cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul procesului pentru aurul de la Roșia Montană.

„Cu aurul încă în pământ (circa 300 de tone de aur și 1500 de tone de argint), vom plăti foarte probabil, fiecare dintre noi, circa 110 dolari (440 dolari la o familie de doi adulți și doi copii) drept despăgubiri către RMGC (compania care a câștigat licitația și concesiunea pentrue exploatare) și care deține astăzi, ca proprietar, 1/2 din terenurile aurifere de la Roșia Montană.  Datorăm foarte curând (în primăvară va fi sentința pe acest subiect) circa 2 miliarde de dolari. Cam 200 de km de autostradă.

Aurul și argintul de la Roșia Montană valorează în prezent cam 18 miliarde dolari (aurul) și 1 miliard dolari (argintul). Din care statul ar avea redevențe de 1,14 miliarde dolari (6%). Practic, dacă vom plăti această pagubă, aurul de la Roșia Montană va fi dat spre exploatare fără redevențe și fără cea mai mare parte din profitul pe care l-ar încasa statul român din această afacere (are 1/4 din acțiuni la RMGC).

Prin această mișcare ”inteligentă”, orchestrată de politicienii de la noi, aurul de la Roșia Montană este pus pe tavă ”gratis” celor de la RMGC. De fapt, nimic nu este gratis!

Nu m-ar mira să pățim la fel și cu gazul din Marea Neagră, cu aceeași politicieni în spate. Oricum, cu cuprul deja am făcut-o lată, dându-l cadou, pe același calapod, turcilor (fix aceeași politicieni l-au făcut cadou).
Un exemplu de manual pentru ceea ce noi numim ”blestemul resurselor”, a transmis Cristian Păun, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificare la etapa națională a olimpiadei de religie. Alții trei au obținut locul II și o mențiune. Citește și: FOTO Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea