Rămâi conectat

Actualitate

Profesorii care au fost în grevă vor recupera zilele în care nu au lucrat: Cum se vor încheia mediile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorii care au fost în grevă vor recupera zilele în care nu au lucrat: Cum se vor încheia mediile

În cursul zilei de joi, 8 iunie, Ligia Deca, ministrul Educației, a transmis că lucrează la un program prin care cadrele didactice care au fost în grevă vor recupera zilele în care nu au lucrat.

„Încă de la începutul săptămânii, am organizat întâlniri împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean care, la rândul lor, organizează întâlniri cu directorii școlilor, pentru a organiza un program de recuperare, în așa fel încât cadrele didactice și personalul care revin în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat.”, a declarat ministrul citat de Edupedu.

Joi, 8 iunie, este a unsprezecea zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai.

„Există toate premizele și toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului școlar și noi avem toată disponibilitatea în a găsi cele mai bune soluții”, a spus Deca.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că „am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ”, astfel încât mediile să fie încheiate cu mai puține note:

„Mai mult decât atât, am ușurat acest proces de închidere a situațiilor școlare, anume am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ, în așa fel încât să se poată închide situația școlară de către cadrele didactice, subliniez, cu mai puține note, deci să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situații școlare în interesul elevilor.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea