Rămâi conectat

Curier Județean

Profesori devotaţi sau disperaţi?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 25 august, a avut loc o nouă şedinţă publică pentru repartizarea suplinitorilor calificaţi. Suplinitorii au fost trecuţi tot pe 3 liste, ca la şedinţa anterioară. Pe lista nr. 1 au fost înscrişi suplinitorii calificaţi care au participat la concursul de titularizare din iulie 2011, iulie 2010 şi iulie 2009. Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor, astfel că suplinitori care au obţinut, de exemplu, nota 5.50 la concursul din acest an dar au optat pentru media din 2009, care a fost 6.50, au avut prioritate înaintea unui suplinitor care a obţinut în acest an nota 6.00. Pe lista nr. 2 au fost înscrişi doar suplinitorii care au fost la concursurile din 2010 şi 2009, ierarhizaţi în ordinea descrescătoare a mediilor, iar pe lista nr. 3 au fost trecuţi profesorii care au susţinut doar concursul pentru suplinitorii calificaţi, din 4 august a.c.
Din cauza neîndeplinirii tuturor condiţiilor legale pentru acordarea unor posturi, dar şi a mediilor destul de mici, la unele discipline s-a ajuns ca unii profesori să fie nevoiţi să solicite catedre la unităţi şcolare la care nu vor putea face naveta. De exemplu, un profesor de educaţie fizică din Blaj a fost nevoit să se mulţumească cu orele de la o şcoală din zona Câmpeni, în speranţa că soţia sa va prinde un post de educatoare în aceeaşi zonă, astfel încât să se poată muta un an de zile în Munţii Apuseni. La sport au rămas vacante toate cele 4 catedre întregi de la Centrul de Excelenţă Blaj, pentru ocuparea cărora este necesar avizul Federaţiei Române de Volei. O profesoară de limba engleză din Pianu de Jos a spus că intenţionează să meargă la cele două şcoli unde a mai apucat ore vacante, la Vidra şi Ponorel.
În schimb, unii candidaţi au avut noroc cu carul. O altă profesoară de engleză din Baia de Arieş a prins un post complet la care nici nu visa, eliberat de un titular care s-a detaşat într-o şedinţă anterioară de la Şcoala Lupşa, localitate aflată la numai câţiva kilometri de oraşul unde locuieşte. Tot la Lupşa i-au mai rămas 4 ore şi unei proaspete profesoare de limba engleză domiciliată chiar în comună, ea sperând să-şi completeze norma didactică cu ore în cealaltă specialitate absolvită, limba franceză.
Mulţi dintre profesorii de limba engleză nu au mai avut ce alege, astfel că deocamdată au renunţat la a mai preda în învăţământ. „Anii trecuţi a existat şedinţă publică în care aveam posturi de limba engleză dar nu aveam suficienţi profesori. Acum am ajuns să avem prea mulţi profesori şi prea puţine posturi”, a spus prof. Marcel Stan.
Azi, 26 august, sunt programate ultimele şedinţe de repartizare a suplinitorilor calificaţi: ora 9.00: religie ortodoxă, religie romano-catolică limba maghiară, ora 10.30: română, latină, ora 12.00: discipline de specialitate, educaţie tehnologică, ora 14.30: educatoare (română, maghiară).
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Voucherele sociale vor putea fi folosite și în magazinele LIDL. Retailerul deține 3 magazine în Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

LIDL a transmis că plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se poate face începând din această lună, şi în magazinele sale din ţară, însă numai cu cardurile emise de Sodexo (județul Alba) şi UP România.

Mai exact, începând de azi, 10 august 2022, beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru cumpărături.

Compania precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseană că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”!

Atmosfera de festival este deschisă pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat faptul că postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia a fost ocupat de către Ana Maria Bleanț, în urma câștigării concursului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu doamna Ana Maria Bleanț, care va ocupa, în urma câștigării concursului, postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și cu doamna Adina Gădălean, fostul director interimar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doamna Ana Maria Bleanț vine cu o experiență vastă, de aproximativ 20 de ani, în domeniul asistenței sociale, dobândită în cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, care sunt sigur că o va ajuta la o bună coordonare și conducere a Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Pe această cale transmit un mesaj de mulțumire doamnei Adina Gădălean, pentru profesionalismul și dedicarea de care a dat dovadă în desfășurarea activității sale, iar doamnei director Ana Maria Bleanț îi urez mult succes, putere de muncă și reușite în noua funcție din cadrul instituției”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea