Rămâi conectat

Curier Județean

Profesori devotaţi sau disperaţi?

Publicat

în

Ieri, 25 august, a avut loc o nouă şedinţă publică pentru repartizarea suplinitorilor calificaţi. Suplinitorii au fost trecuţi tot pe 3 liste, ca la şedinţa anterioară. Pe lista nr. 1 au fost înscrişi suplinitorii calificaţi care au participat la concursul de titularizare din iulie 2011, iulie 2010 şi iulie 2009. Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor, astfel că suplinitori care au obţinut, de exemplu, nota 5.50 la concursul din acest an dar au optat pentru media din 2009, care a fost 6.50, au avut prioritate înaintea unui suplinitor care a obţinut în acest an nota 6.00. Pe lista nr. 2 au fost înscrişi doar suplinitorii care au fost la concursurile din 2010 şi 2009, ierarhizaţi în ordinea descrescătoare a mediilor, iar pe lista nr. 3 au fost trecuţi profesorii care au susţinut doar concursul pentru suplinitorii calificaţi, din 4 august a.c.
Din cauza neîndeplinirii tuturor condiţiilor legale pentru acordarea unor posturi, dar şi a mediilor destul de mici, la unele discipline s-a ajuns ca unii profesori să fie nevoiţi să solicite catedre la unităţi şcolare la care nu vor putea face naveta. De exemplu, un profesor de educaţie fizică din Blaj a fost nevoit să se mulţumească cu orele de la o şcoală din zona Câmpeni, în speranţa că soţia sa va prinde un post de educatoare în aceeaşi zonă, astfel încât să se poată muta un an de zile în Munţii Apuseni. La sport au rămas vacante toate cele 4 catedre întregi de la Centrul de Excelenţă Blaj, pentru ocuparea cărora este necesar avizul Federaţiei Române de Volei. O profesoară de limba engleză din Pianu de Jos a spus că intenţionează să meargă la cele două şcoli unde a mai apucat ore vacante, la Vidra şi Ponorel.
În schimb, unii candidaţi au avut noroc cu carul. O altă profesoară de engleză din Baia de Arieş a prins un post complet la care nici nu visa, eliberat de un titular care s-a detaşat într-o şedinţă anterioară de la Şcoala Lupşa, localitate aflată la numai câţiva kilometri de oraşul unde locuieşte. Tot la Lupşa i-au mai rămas 4 ore şi unei proaspete profesoare de limba engleză domiciliată chiar în comună, ea sperând să-şi completeze norma didactică cu ore în cealaltă specialitate absolvită, limba franceză.
Mulţi dintre profesorii de limba engleză nu au mai avut ce alege, astfel că deocamdată au renunţat la a mai preda în învăţământ. „Anii trecuţi a existat şedinţă publică în care aveam posturi de limba engleză dar nu aveam suficienţi profesori. Acum am ajuns să avem prea mulţi profesori şi prea puţine posturi”, a spus prof. Marcel Stan.
Azi, 26 august, sunt programate ultimele şedinţe de repartizare a suplinitorilor calificaţi: ora 9.00: religie ortodoxă, religie romano-catolică limba maghiară, ora 10.30: română, latină, ora 12.00: discipline de specialitate, educaţie tehnologică, ora 14.30: educatoare (română, maghiară).
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Publicat

în

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Un bărbat de 35 de ani, din Sebeș, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu, după ce și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani.

Polițiștii din Sebeș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 30 iulie 2021, în jurul orei 00.30, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, cu privire la faptul că o tânără, de 25 de ani, din comuna Câlnic, a fost agresată de către concubin, în timp ce se afla la locuința, din municipiul Sebeș, unde locuiește fără forme legale.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de către victimă, față de bărbatul, de 35 de ani, din Sebeș, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de femeie.

Față de bărbat cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Publicat

în

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Polițiștii din Blaj au emis un ordin de protecție provizorii față de un tânăr care și-ar fi agresat concubina. Tânărul este cercetat pentru violență în familie.

La data de 29 iulie 2021, în jurul orei 22.30, polițiștii din Blaj au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 20 de ani, din Blaj, cu privire la faptul că, în urma unor discuții contradictorii avute cu partenerul său, ar fi fost agresată de către acesta.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul, de 18 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Publicat

în

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Doi bărbați din Cetatea de Baltă au fost reținuți de către polițiști, după ce ar fi provocat un scandal în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Cei doi s-ar fi amenințat reciproc.

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au reţinut doi bărbați care sunt cercetați pentru amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia ar fi provocat scandal, în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Cetatea de Baltă.

Electrica Furnizare Discount

La data de 29 iulie 2021, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbați, de 20 și 42 de ani, amândoi din comuna Cetatea de Baltă, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în sera zilei de 28 iulie 2021, ar fi provocat un scandal și s-ar fi amenințat reciproc, în timp ce aflau pe o stradă din comună, tulburând ordinea și liniștea publică.

În cursul zilei de azi, 30 iulie 2021, reținuții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare