Rămâi conectat

Curier Județean

Profesori devotaţi sau disperaţi?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 25 august, a avut loc o nouă şedinţă publică pentru repartizarea suplinitorilor calificaţi. Suplinitorii au fost trecuţi tot pe 3 liste, ca la şedinţa anterioară. Pe lista nr. 1 au fost înscrişi suplinitorii calificaţi care au participat la concursul de titularizare din iulie 2011, iulie 2010 şi iulie 2009. Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor, astfel că suplinitori care au obţinut, de exemplu, nota 5.50 la concursul din acest an dar au optat pentru media din 2009, care a fost 6.50, au avut prioritate înaintea unui suplinitor care a obţinut în acest an nota 6.00. Pe lista nr. 2 au fost înscrişi doar suplinitorii care au fost la concursurile din 2010 şi 2009, ierarhizaţi în ordinea descrescătoare a mediilor, iar pe lista nr. 3 au fost trecuţi profesorii care au susţinut doar concursul pentru suplinitorii calificaţi, din 4 august a.c.
Din cauza neîndeplinirii tuturor condiţiilor legale pentru acordarea unor posturi, dar şi a mediilor destul de mici, la unele discipline s-a ajuns ca unii profesori să fie nevoiţi să solicite catedre la unităţi şcolare la care nu vor putea face naveta. De exemplu, un profesor de educaţie fizică din Blaj a fost nevoit să se mulţumească cu orele de la o şcoală din zona Câmpeni, în speranţa că soţia sa va prinde un post de educatoare în aceeaşi zonă, astfel încât să se poată muta un an de zile în Munţii Apuseni. La sport au rămas vacante toate cele 4 catedre întregi de la Centrul de Excelenţă Blaj, pentru ocuparea cărora este necesar avizul Federaţiei Române de Volei. O profesoară de limba engleză din Pianu de Jos a spus că intenţionează să meargă la cele două şcoli unde a mai apucat ore vacante, la Vidra şi Ponorel.
În schimb, unii candidaţi au avut noroc cu carul. O altă profesoară de engleză din Baia de Arieş a prins un post complet la care nici nu visa, eliberat de un titular care s-a detaşat într-o şedinţă anterioară de la Şcoala Lupşa, localitate aflată la numai câţiva kilometri de oraşul unde locuieşte. Tot la Lupşa i-au mai rămas 4 ore şi unei proaspete profesoare de limba engleză domiciliată chiar în comună, ea sperând să-şi completeze norma didactică cu ore în cealaltă specialitate absolvită, limba franceză.
Mulţi dintre profesorii de limba engleză nu au mai avut ce alege, astfel că deocamdată au renunţat la a mai preda în învăţământ. „Anii trecuţi a existat şedinţă publică în care aveam posturi de limba engleză dar nu aveam suficienţi profesori. Acum am ajuns să avem prea mulţi profesori şi prea puţine posturi”, a spus prof. Marcel Stan.
Azi, 26 august, sunt programate ultimele şedinţe de repartizare a suplinitorilor calificaţi: ora 9.00: religie ortodoxă, religie romano-catolică limba maghiară, ora 10.30: română, latină, ora 12.00: discipline de specialitate, educaţie tehnologică, ora 14.30: educatoare (română, maghiară).
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea