Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesor universitar la ASE: „Cu 16% impozit pe venit, odată la 8 ani muncești un an întreg doar pentru stat! Dezvoltare, nu?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesor universitar la ASE: „Cu 16% impozit pe venit, odată la 8 ani muncești un an întreg doar pentru stat! Dezvoltare, nu?”

Cristian Păun, profesorul universitar din cadrul Academiei de Științe Economice București, a abordat pe pagina de socializare subiectul impozitării veniturilor românilor într-un mod diferit față de cel din prezent.

„Primul Ministru aruncă o nouă petardă: cota unică să crească de la 10% la 16% (știrea în comentarii). Impozitarea pe salarii ar ajunge cumulat la circa 52-53%, cea mai mare din UE, cu toate contribuțiile incluse, mai ales că nu avem deducerile din acele țări.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primul Ministru justifică această creștere prin faptul că nu vrea să crească TVA, căci asta „va lovi în mediul de afaceri și va duce către inflație”. De fapt, pentru consumatorul final, această creștere a cotei unice cu 6% echivalează cu o creștere de TVA pentru că, din salariul net, vor rămâne cu 6% mai puțini bani pentru consumul final. Ori crești TVA cu 6%, ori crești impozitul pe venit cu 6%, venitul disponibil se diminuează cu suma aferentă. Adică, măsura chiar echivalează cu un TVA la …25%.

Citește și: Profesor universitar la ASE: „Guvernul vrea să impoziteze cu 30% salariile mai mari de 5000 de lei”

Este clar însă că impozitul pe venit nu se regularizează ca TVA. Acolo nu ai gap ca la TVA. Nu ai optimizare fiscală prea mare. E mai sigur și mai ușor de controlat pentru fisc impozitul pe venit. Dacă nu explodează munca ma negru. Dar aici ajută sindicaliștii, prietenii socialiștilor.

Cu 16% impozit pe venit, odată la 8 ani muncești un an întreg doar pentru stat! Dezvoltare, nu?” a transmis Cristian Păun, profesor al Academiei de Studii Economice, prin intermediul paginii sale de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea