Rămâi conectat

Economie

Produsele vedetă ale anului 2011: refinanţarea şi consolidarea datoriilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sunt multe persoane care au contractat în urmă cu 3-4 ani credite în lei sau euro, cu rate greu de achitat în prezent. Veniturile nu numai că nu au crescut de mai bine de un an, dar în unele situaţii s-au diminuat, astfel că ratele atârna din ce în ce mai greu în bugetul personal. Pentru aceştia, refinanţarea creditului devenit păgubos poate fi soluţia salvatoare.
Mai există o categorie de clienţi ai băncilor, cei care au contractat mai multe credite, leasinguri si carduri de credit decât pot duce acum. Aceştia au o şansa să îşi diminueze povara ratelor lunare, prin consolidarea tuturor acestor datorii într-un singur credit.
Consolidarea datoriilor prin schimbarea tipului de credit reprezintă o soluţie câştigatoare în momentul în care sunt schimbări negative în bugetul familiei sau când intervine o nevoie suplimentară de finanţare şi gradul de îndatorare nu mai permite încadrarea la un nou credit. Principalele avantaje sunt: o singură rată mai mică cu pana la 50%, relaxarea datoriilor lunare si scaderea gradului de îndatorare ca procent din venitul familiei. O rată mai mică depinde de doi parametri esenţiali în ecuaţia costurilor unui credit: dobânzi scăzute şi perioadă mai mare de creditare.
Procedura refinanţării şi a consolidării este complexă, de aceea este recomandat ca aplicanţii sa se adreseze consultanţilor de credite, sau mai bine zis a brokerilor de credite. Brokerul de credite are contract de colaborare cu majoritatea băncilor şi intermediază obţinerea de credite de către persoane fizice sau juridice. Brokerul reprezintă un canal alternativ de oferire a serviciilor bancare foarte răspândit în străinătate. Avantajul clientului este că reprezentarea lui de către broker nu presupune costuri suplimentare faţă de bancă. Ba mai mult, un dosar depus prin brokerul de credite presupune o durată de analiză mai mică, deoarece acesta relaţionează direct cu centrala iar în anumite situaţii, acesta poate negocia în paralel cu mai multe bănci anumite condiţii în favoarea clientului.
Vă stăm la dispoziţie printr-un consultant dedicat pentru informaţii suplimentare şi o analiză gratuită a situaţiei dvs. financiare.Pentru că suntem mereu informaţi direct de către cele 15 bănci partenere, numai printr-o vizită la sediul GBC afli care sunt promoţiile actuale din piaţa bancară şi cum poţi să plăteşti o singură rată mai mică fie pentru nevoile tale individuale, fie pentru mica ta afacere.
Andreea Gherman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț finalizare proiect „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț Proiectul „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511 a contribuit la realizarea obiectivului priorității de investiție 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate, fiind realizată modernizarea străzilor Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur și Sticlarilor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea