Procurorul Liana Boer rămâne în fruntea DNA Alba Iulia până în luna septembrie
Procurorul Liana Boer va mai rămâne în fruntea DNA Alba Iulia până în luna septembrie. Cel de-al doilea mandat al său la conducerea structurii teritoriale a încetat în data de 17 iunie.
„În baza art. 57 al. 7 şi 8 din Legea 303/2004, la propunerea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus delegarea doamnei Liana Boer în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Alba Iulia pe o perioadă de trei luni, cu începere din data de 17 iunie 2013”, se arată într-un comunicat transmis la solicitarea ziarului Unirea de Biroul de presă al DNA.
Liana Boer a avut două mandate întregi de câte trei ani fiecare la conducerea DNA Alba Iulia iar înainte de primul mandat care a început în iunie 2007 a condus structura timp de 6 luni în regim de interimat. Boer a dat examen la finalul anului trecut pentru postul de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia însă a fost surclasată de procurorul Augustin Lazăr.
După venirea sa la conducerea DNA Alba Iulia, structură ce deserveşte judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu activitatea procurorilor anticorupţie a înregistrat o creştere spectaculoasă. Aceştia au reuşit să obţină în instanţă zeci de condamnări pe numele unor poliţişti, magistraţi, funcţionari publici, primari, viceprimari sau oameni de afaceri.
Printre cele mai celebre condamnări cu executare se numără cea a omului de afaceri sibian Ilie Carabulea, a vicepreşedintelui Judecătoriei Petroşani Valentin Popescu sau a unui fost procuror de la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, Ioan Berghezan.
În judeţul Alba, procurorii anticorupţie au instrumentat cauze grele precum cea în care este implicat fostul decan al Baroului Alba, avocata Doina Scutea, fostul şef al Finanţelor Publice Alba Ştefan Anghel Bogin, omul de afaceri Dorel Tamaş, viceprimarul Voicu Paul. Dosarele acestora se află în prezent în faza de judecată.
Au existat însă şi două eşecuri importante – achitarea întregului lot „Romaqua Borsesc” (printre cei 18 inculpaţi s-au numărat ex-senatorul Nicolae Dobra şi primarul din Sebeş Alexadnru Dăncilă) şi achitarea comisarului şef Milu Todea, fost adjunct al şefului IPJ Alba.
În prezent, pe masa procurorilor DNA Alba Iulia se află unul dintre cele mai complexe dosare instrumentate până în prezent, cel privind transportul public din Alba Iulia, în care cercetaţi sunt primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava, viceprimarul Voicu Paul, mai mulţi funcţionari din primărie dar şi angajaţi ai STP. Verificările în dosar au început de mai bine de un an dar încă nu au fost finalizate cu un rechizitoriu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Controversata campanie PNL pe TikTok care a ajuns să îl promoveze pe Georgescu ar fi fost „ideea lui Rareș Bogdan”
Controversata campanie PNL pe TikTok care a ajuns să îl promoveze pe Georgescu ar fi fost „ideea lui Rareș Bogdan” Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a oferit primele declarații despre controversata campanie TikTok, menționată în documentele CSAT. Acesta a admis că a fost implicat în promovarea campaniilor PNL pe rețelele sociale, dar neagă că ar fi […]