Rămâi conectat

Ştirea zilei

Procurorul general Augustin Lazăr i-a răspuns miercuri ministrului Justiției, că va demonta punct cu punct raportul

Mondoc Adriana

Publicat

în

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, i-a răspuns ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, după anunţul declanşării procedurii de revocare, într-o conferință de presă.

Procurorul General a precizat în deschiderea conferinței de presă că raportul de evaluare este răspunsul pe care Executivul prin vocea ministrului justitiei ințelege sa-l dea Comisiei de la Veneția. Ministrul Justiţiei a anunțat miercuri, în urma prezentării raportului de evaluare a Procurorului General, că propune revocarea din funcție a acestuia, acuzându-l că prin managementul desfășurat a deturnat activitatea ministerului public.

Lazăr a spus că va demonta cu documente punct cu punct raportul în zilele următoare, punând la îndoială că ministrul Justiției ar fi singurul autor al „acestor ziceri penibele”.

În momentul în care a vorbit de nedreptatea pe care o simte în acest moment important nu doar pentru cariera lui, ci pentru țară, Lazăr a avut glasul marcat de o mare emoție. El le-a transmis românilor să aibă încredere în procurori, pentru că aceștia vor transmite generațiilor următoare făclia demnității și a independenței justiției.

„Procurorul pe care îl vedeți acum în fața dvs a fost notat timp de 37 de ani cu calificativul „foarte bine”, a punctat Lazăr.

Raportul întocmit de Toader are 63 de pagini şi 20 de puncte, exact câte au fost şi în cazul raportului de evaluare întocmit de Toader în cazul fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sursa: evz.ro, ziare.com

 


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Ziua de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia a debutat cu Marşul Unirii, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment au participat oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Numărul participanților la eveniment este estimat la 10.000 de persoane. De asemenea, partidul a închiriat deja aproape integral Hotelul Cetate, cel mai mare din Alba Iulia, și a făcut cerere la SNCFR pentru a închiria un tren cu care Simion și câteva sute de membri de partid să vină din București în municipiul din Transilvania.

Traseul Marşului Unirii are 6 kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Gara Alba Iulia – Bd. Încoronării – Bd. Ferdinand I – str. Mihai Viteazul – Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan – Catedrala Încoronării.

În cursul acestei zile festive, la Alba Iulia va mai avea loc și un Te Deum, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia și începând cu ora 15.00, de o paradă militară spectaculoasă, o defilare a peste 1.000 de militari, zeci de mijloace tehnice, elicoptere IAR 330 SOCAT, avioane F-16 Fighting Falcon, avioane C-130 Hercules și autospeciale – reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informații, Poliției Locale și plutoane de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare