Procurorul general al României, Augustin Lazăr, la Alba Iulia: DNA, încadrată cu procurori de elită, care desfășoară activități mai dificile. De înțeles că există mai multe achitări

Paul Voicu - Primar 2020

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, că DNA este încadrată cu procurori de elită în Ministerul Public, care desfășoară activități mai dificile decât procurorii de la alte structuri, fiind astfel de înțeles că au mai multe achitări.

Augustin Lazăr a fost întrebat, la Alba Iulia, dacă este mulțumit de activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pe care a descris-o ”foarte sensibilă și foarte dificilă”.

ELIT

”Direcția Națională Anticorupție e o structură specializată a Ministerului Public care desfășoară o activitate foarte sensibilă și foarte dificilă. După cum se vede, au cele mai complexe dosare care privesc corupția și faptele asimilate corupției, dar de la nivel mediu și înalt, adică cu persoanele cele mai dificile, cu cauzele cele mai complexe. Este de observat că, în ultima perioadă, în contextul în care au apărut unele decizii ale Curții Constituționale, în contextul în care au apărut și niște modificări legislative, pe la instanțe s-au dat soluții de achitare ceva mai multe decât anterior”, a spus Augustin Lazăr.

Întrebat dacă se referă la abuzul în serviciu, care în iunie 2016 a fost parțial dezincriminat, procurorul general a răspuns: ”Exact, pentru abuz în serviciu”.

Mihail David - 2020

”Nu pot să reproșez procurorului care a efectuat acte de urmărire penală într-un dosar că ulterior a apărut o decizie a CCR care a schimbat optica. Eu vreau să vă spun că DNA este încadrată în proporție covârșitoare cu procurori la cel mai înalt nivel profesional, sunt procurori de elită în Ministerul Public și ei desfășoară o activitate mai dificilă decât ceilalți procurori de la alte structuri. Și aici este de înțeles și faptul că există un mai mare număr de achitări și de restituiri. Dar, ei, așa cum își desfășoară activitatea, desfășoară o activitate bună”, a mai spus Augustin Lazăr.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Conform deciziei CCR din iunie 2016, infracțiune de abuz în serviciu nu se mai pedepsește penal dacă nu se încalcă o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență.  

Procurorul general al României a participat, vineri, la Alba Iulia, la un simpozion cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Avocaților, organizat de Baroul Alba, în prezența a 160 de avocați.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

Cornel 21 octombrie 2017 at 6:03

Procurori de elita in DNA? Nu generalizati, nu cunoasteti dosarele si nici abuzurile unora dintre ei. Primesc achitari tocmai din cauza contrara a ceea ce sustineti. Dar stiti f bine asta. Nu mai laudati pomul, are multe crengi uscate. Asteptam legile justitiei.

Dan 21 octombrie 2017 at 12:24

Si răspunderea magistraților.

Marin 23 octombrie 2017 at 13:58

DNA Alba exista ???
:))

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...