Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, la Alba Iulia: DNA, încadrată cu procurori de elită, care desfășoară activități mai dificile. De înțeles că există mai multe achitări

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, că DNA este încadrată cu procurori de elită în Ministerul Public, care desfășoară activități mai dificile decât procurorii de la alte structuri, fiind astfel de înțeles că au mai multe achitări.

Augustin Lazăr a fost întrebat, la Alba Iulia, dacă este mulțumit de activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pe care a descris-o ”foarte sensibilă și foarte dificilă”.

”Direcția Națională Anticorupție e o structură specializată a Ministerului Public care desfășoară o activitate foarte sensibilă și foarte dificilă. După cum se vede, au cele mai complexe dosare care privesc corupția și faptele asimilate corupției, dar de la nivel mediu și înalt, adică cu persoanele cele mai dificile, cu cauzele cele mai complexe. Este de observat că, în ultima perioadă, în contextul în care au apărut unele decizii ale Curții Constituționale, în contextul în care au apărut și niște modificări legislative, pe la instanțe s-au dat soluții de achitare ceva mai multe decât anterior”, a spus Augustin Lazăr.

Întrebat dacă se referă la abuzul în serviciu, care în iunie 2016 a fost parțial dezincriminat, procurorul general a răspuns: ”Exact, pentru abuz în serviciu”.

”Nu pot să reproșez procurorului care a efectuat acte de urmărire penală într-un dosar că ulterior a apărut o decizie a CCR care a schimbat optica. Eu vreau să vă spun că DNA este încadrată în proporție covârșitoare cu procurori la cel mai înalt nivel profesional, sunt procurori de elită în Ministerul Public și ei desfășoară o activitate mai dificilă decât ceilalți procurori de la alte structuri. Și aici este de înțeles și faptul că există un mai mare număr de achitări și de restituiri. Dar, ei, așa cum își desfășoară activitatea, desfășoară o activitate bună”, a mai spus Augustin Lazăr.

Conform deciziei CCR din iunie 2016, infracțiune de abuz în serviciu nu se mai pedepsește penal dacă nu se încalcă o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență.  

Procurorul general al României a participat, vineri, la Alba Iulia, la un simpozion cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Avocaților, organizat de Baroul Alba, în prezența a 160 de avocați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea