Procurorul general al României, Augustin Lazăr, la Alba Iulia: DNA, încadrată cu procurori de elită, care desfășoară activități mai dificile. De înțeles că există mai multe achitări
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, că DNA este încadrată cu procurori de elită în Ministerul Public, care desfășoară activități mai dificile decât procurorii de la alte structuri, fiind astfel de înțeles că au mai multe achitări.
Augustin Lazăr a fost întrebat, la Alba Iulia, dacă este mulțumit de activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pe care a descris-o ”foarte sensibilă și foarte dificilă”.
”Direcția Națională Anticorupție e o structură specializată a Ministerului Public care desfășoară o activitate foarte sensibilă și foarte dificilă. După cum se vede, au cele mai complexe dosare care privesc corupția și faptele asimilate corupției, dar de la nivel mediu și înalt, adică cu persoanele cele mai dificile, cu cauzele cele mai complexe. Este de observat că, în ultima perioadă, în contextul în care au apărut unele decizii ale Curții Constituționale, în contextul în care au apărut și niște modificări legislative, pe la instanțe s-au dat soluții de achitare ceva mai multe decât anterior”, a spus Augustin Lazăr.
Întrebat dacă se referă la abuzul în serviciu, care în iunie 2016 a fost parțial dezincriminat, procurorul general a răspuns: ”Exact, pentru abuz în serviciu”.
”Nu pot să reproșez procurorului care a efectuat acte de urmărire penală într-un dosar că ulterior a apărut o decizie a CCR care a schimbat optica. Eu vreau să vă spun că DNA este încadrată în proporție covârșitoare cu procurori la cel mai înalt nivel profesional, sunt procurori de elită în Ministerul Public și ei desfășoară o activitate mai dificilă decât ceilalți procurori de la alte structuri. Și aici este de înțeles și faptul că există un mai mare număr de achitări și de restituiri. Dar, ei, așa cum își desfășoară activitatea, desfășoară o activitate bună”, a mai spus Augustin Lazăr.
Conform deciziei CCR din iunie 2016, infracțiune de abuz în serviciu nu se mai pedepsește penal dacă nu se încalcă o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență.
Procurorul general al României a participat, vineri, la Alba Iulia, la un simpozion cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Avocaților, organizat de Baroul Alba, în prezența a 160 de avocați.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor