Rămâi conectat

Politică Administrație

Procurorii DNA Alba Iulia fac percheziții

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii DNA Alba Iulia efectuează, marți, patru percheziții în județele Covasna, Braşov şi Iaşi, dintre care una la o instituţie publică, iar restul la domiciliile unor persoane fizice. Surse judiciare declară că este vorba despre Judecătoria Sfântu Gheorghe.

UPDATE FOTO/VIDEO: Suspiciuni de fraudă cu fonduri europene – DNA Alba face percheziții în Cluj, Brașov, Prahova și București

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2015.

UPDATE: Conform unor surse judiciare, este vizată judecătoarea Elena Poiană, care la data faptelor – august 2015 – era judecător la Tribunalul Harghita, iar acum este preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe.

Judecătoarea este bănuită că a pretins 10.000 lei pentru a dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv în cazul a doi inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv pentru tâlhărie calificată, în condiţiile în care cei doi ar fi comis tâlhăria cu premeditare, respectiv au pătruns mascaţi la părţile vătămate – persoane în vârstă -, le-au imobilizat şi le-au stropit cu lichid inflamabil, ameninţându-le cu un cuţit.

”În cursul zilei de 16 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în județele Covasna, Brașov și Iași, din care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, potrivit unui comunicat de presă remis de DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, din partea Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Alba și Iași.

”Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, mai arată DNA.

Revenim cu detalii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea