Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Procesul de conflict de interese al primarului din Lupșa a trecut de camera preliminară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După cinci luni de la trimiterea în judecată, dosarul în care primarul comunei Lupșa, Dănuț Bârzan, este judecat pentru conflict de interese, a trecut de procedura camerei preliminare.

Tribunalul Alba a respins în 8 iunie 2017, contestația formulată de primar la decizia Judecătoriei Câmpeni prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a actelor de urmărire penală. ”Respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul Bârzan Dănuț Vasile împotriva încheierii penale nr. 82/2017 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Câmpeni. Obligă contestatorul să plătească în favoarea statului suma de 100 de lei cu titlu cheltuieli judiciare. Definitivă”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunalul Alba. Dosarul va reveni, în aceste condiții, la Judecătoria Câmpeni, unde se va stabili un prim termen de judecată, cel mai probabil în luna septembrie.

Primarul Dănuț Bârzan a fost trimis în judecată în februarie 2017 pentru că și-a angajat soția la primărie. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unui conflict de interese de natură administrativă şi penală în cazul acestuia. Potrivit ANI, ”în calitate de primar, a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziţia privind încadrarea soţiei sale pe perioadă determinată, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism: cadastru, publicitate imobiliară şi fond funciar din cadrul Primăriei Comunei Lupşa, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Primarul Dănuț Bârzan mai are un proces de incompatibilitate și în procedura juridică civilă. Acesta a contestat raportul ANI, dar a pierdut la instanța de fond, Curtea de Apel Alba Iulia. Cauza a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde urmează să fie acordat un termen de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea