Rămâi conectat

Actualitate

Procentul pentru MAJORAREA pensiilor, salariilor și alocațiilor urmează să fie stabilit: Ce spune ministrul Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procentul pentru MAJORAREA pensiilor, salariilor și alocațiilor urmează să fie stabilit: Ce spune ministrul Muncii

În cursul zilei de joi, 11 noiembrie, Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, a declarat că liberalii susţin creșterile de venituri, dar că procentul urmează să fie stabilit. „Astăzi nu vom anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin doar de Ministerul Muncii, ci ţin de politica generală a Guvernului”, a precizat ministrul, la Palatul Parlamentului.

„PNL susţine majorări de venituri. Aşa cum am spus, începând cu anul viitor, alocaţiile urmează să fie indexate, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate, reducerea inechităţii este o prioritate şi de asemenea sustenabilitatea marilor sisteme publice de pensii şi salarii. Ca să fiu foarte concretă cu dumneavoastră, astăzi nu vom anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin doar de Ministerul Muncii, ci ţin de politica generală a Guvernului”, a spus Turcan la Palatul Parlamentului.

Turcan a transmis că procentul pentru majorarea veniturilor urmează să fie stabilit.

„Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar şi în funcţie de veniturile pe care le vom avea la dispoziţie, aşa cum am anunţat de fiecare dată până acum, stabilim procentul exact. Şi eu am declarat că facem proiecţii la Ministerul Muncii pentru indexări de pensii între 6 şi 12%, majorarea alocaţiilor este deja pregătită şi bugetată în proiectele pe care le avem. Sunt majorări pe care noi le avem în vedere, urmează să anunţăm exact procentul. (…) Avem şi decizie luată deja de a creşte salariul minim începând cu 1 ianuarie”, a explicat Turcan.

Potrivit acesteia, nu s-a discutat despre o posibilă cedare de către PNL a Ministerului Muncii.

De asemenea, deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat, joi, după negocierile cu PNL privind măsurile sociale, că social-democrații susțin majorarea pensiilor cu 11% pentru a apăra „cât de cât puterea de cumpărare, nicidecum să o crească”.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea