Rămâi conectat

Actualitate

Probleme mari pentru românii cu credite: Indicele ROBOR, la cel mai mare nivel din ultimele 5 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Probleme mari pentru românii cu credite: Indicele ROBOR, la cel mai mare nivel din ultimele 5 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,11%, cel mai mare nivel din ultimele 5 luni, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Naţională a României (BNR), conform News.ro.

Joi, ROBOR la 3 luni a urcat de la 3,07% la 3,09%. Vineri, acesta a crescut la 3,11%, cel mai mare nivel din 25 iulie, când a fost tot 3,11%.
ROBOR la 6 luni a crescut de la 3,14% la 3,16%. Acesta este cel mai mare nivel din 25 septembrie, când a fost tot 3,16%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea