Rămâi conectat

Politică Administrație

Problema transportului de persoane pe ruta Aiud-Livezile-Rimetea, aproape de rezolvare. Vezi tarifele propuse!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

autobuze Trans GilyenConsilierii judeţeni din Alba reuniți luni, 29 iulie, într-o şedinţă ordinară vor supune votului un proiect de hotărâre privind stabilirea tarifelor pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, utilizate de către operatorul de transport rutier SC Aitrans SA.

Este vorba de aprobarea tarifelor propuse pentru traseul Aiud-Livezile-Rimetea, care vor intra în vigoare începând cu data de 1 august. Locuitorii localităților Livezile și Rimetea au rămas recent fără curse regulate de transport persoane după ce operatorul Excelent Trans a renunțat la licența pe ruta Aiud-Livezile-Rimetea, motivând că nu este rentabilă.

Având în vedere numărul mare al celor din localitățile situate pe acest traseu care fac naveta la Aiud unde au locurile de muncă sau merg la școală, firma Aitrans SA a primit traseul prin atribuire directă, fiind totodată unicul operator care și-a exprimat interesul de a asigura transportul public între Aiud Livezile și Rimetea. Tarifele ce urmează să fie aprobate de consilierii județeni vor fi valabile pentru perioada 1 august-31 decembrie 2013.

Tarife propuse de SC Aitrans pentru traseul Aiud-Livezile-Rimetea începând cu data de 1 august (inclusiv TVA):

0-2 km: 2,5 lei/bilet, 75 lei abonament

3-5 km: 3 lei/bilet, 90 lei abonament

6-8 km: 4 lei/bilet, 105 lei abonament

9-10 km: 4,5 lei/bilet, 120 lei abonament

11-13 km: 5 lei/bilet, 140 lei abonament

14-15 km: 5,5 lei/bilet, 150 lei abonament

16-20 km: 6 lei/bilet, 165 lei abonament

21-25 km: 6,5 lei/bilet, 180 lei abonament

26-30 km: 7 lei/bilet, 195 lei abonament

31-35 km: 7,5 lei/bilet, 210 lei abonament

36-40 km: 8 lei/bilet, 225 lei abonament

41-45 km: 8,5 lei/bilet, 240 lei abonament

Mai rămâne de rezolvat situația celorlalte rute rămase descoperite după ce SC Excelent Trans SRL a renunțat la licența de transport. Este vorba despre traseele Aiud – Ponor – Geogel, Aiud – Lopadea Nouă – Hopârta, Aiud – Lopadea Nouă – Turdaș și de traseul Alba Iulia – Ohaba, pe care opera “Gicu Trans” SRL.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea