Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Principesa Margareta şi principii Radu şi Nicolae au participat la slujba de Te Deum oficiată în Catedrala Reîntregirii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moment memorial, astăzi, 15 octombrie 2012, la Alba Iulia. Membri ai Familiei Regale, Principesa Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae ai României au sosit, la ora 11.30, la Alba Iulia, cu Trenul Regal. Este pentru prima oară, în peste şaizeci de ani când Familia Regală călătoreşte cu Trenul Regal.

În gara Alba Iulia, frumos împodobită, Alteţele Lor Regale au fost întâmpinate pe covorul roşu de oficialităţile judeţene şi locale, cu tradiţionala pâine şi sare,  în sunet de fanfară.

La ora 12.00, Alteţele Lor au ajuns  la Catedrala Reîntregirii , unde s-a oficiat un Te Deum, de către un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Irineu,Arhiepiscopul Alba Iuliei. Au mai luat parte alături de Alteţele Lor Regale,  primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava, preşedintele Consiliului Judeţean Alba – Ion Dumitrel, prefectul Dan Coriolan Simedru, precum şi alte oficialităţi locale. Au fost prezenţi totodată şi membri ai Parlamentului şi Guvernului, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, ai Academiei Române, ai diverselor culte religioase precum şi personalităţi din societatea civilă.

„Alteţele voastre Regale, onorate oficialităţi, precucernici părinţi, dragi creştini, la Alba Iulia, în Cetatea de o importanţă istorică deosebită, a avut loc încoronarea majestăţilor lor, a Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, prin aceasta consacrându-se de fapt desăvârşirea unităţii noastre naţionale şi a unităţii noastre statale. Astăzi, printr-un Te Deum, am adus mulţumire Marelui şi Atotputernicului Dumnezeu, pentru acest act confidenţial din istoria neamului nostru născut, nu făcut creştin. Salutăm cu respect prezenţa în această Catedrală a Alteţelor Lor Regale, Principesa moştenitoare Margareta, Princepele Radu şi Principele Nicolae. Mântuieşte Doamne Poporul Tău şi binecuvntează moştenirea Ta. Dumnezeu să-i ocrotească pe români. Amin”, a cuvântat ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

După slujba religioasă, Alteţele Lor, împreună cu ÎPS Irineu au urcat, în aplauzele celor prezenţi, în sala de protocol a Arhiepiscopiei,  unde au luat parte alături de clerul bisericesc şi alţi invitaţi la o mică agapă oferită în cinstea lor.

La ora 12.45, Alteţele Lor s-au îndreptat spre Sala Unirii, unde au luat parte la vernisajul expoziţiei „90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia” şi apoi, de la ora 13.40, au asistat la o frumoasă Paradă a Portului Popular, în Piaţa Cetăţii.

Vă prezentăm câteva imagini şi secvenţe video de la Te Deum-ul ce a avut loc la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia:

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea