Rămâi conectat

Ştirea zilei

Principalul suspect în cazul morții fostului primar PSD din Lunca Mureșului rămâne în arest. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins contestația

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul primarul PSD din Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit, iar suspectul principal, Barsony Gligor, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestația făcută de inculpat la decizia Tribunalului Alba.

FOTO, VIDEO. Barsony Gligor, bărbatul suspectat că l-a omorât cu mai multe lovituri de cuțit pe fostul primar PSD din Lunca Mureșului, arestat preventivDecizia Curții de Apel Alba Iulia este definitivă.

Surse judiciare au declarat, joi, că fostul primar PSD din Lunca Mureșului a fost ucis cu peste zece lovituri de cuțit, iar principalul suspect,  Barsony Gligor, rămâne în arest preventiv.

Inculpatul nu a declarat nimic în fața judecătorilor Tribunalului Alba și Curții de Apel Alba Iulia, iar anchetatorii nu cunosc mobilul crimei, potrivit unor surse judiciare.

Bărbatul a contestat la Curtea de Apel Alba Iulia măsura arestului preventiv, dispusă de Tribunalul Alba, însă aceasta a fost respinsă, miercuri, ca nefondată.

Fostul primar PSD din Lunca Mureșului a fost ucis în urmă cu aproape trei săptămâni cu mai multe lovituri de cuțit, în cap, gât, torace și abdomen, fiind găsit, a doua zi, dimineața, lângă mașina sa, pe o stradă cu ieșire la câmp de la marginea localității.

Bărbatul bănuit de uciderea fostului edil, nu şi-a recunoscut fapta, însă anchetatorii susţin că au probe clare că el este autorul. Acesta s-a murdărit cu sânge și și-a aruncat haina la circa un kilometru distanță de locul faptei, iar anchetatorii au prelevat probe ADN, constatând că e sângele victimei. Cuțitul crimei nu a fost găsit.

Primarul nu a fost jefuit, găsindu-i-se în portmoneu şi în bordul maşinii circa 1.000 de lei, însă nu este exclus ca scandalul să fi pornit tot din cauza banilor, susțin anchetatorii.

Surse judiciare au declarat că bărbatul a avut mai multe condamnări, fiind închis în total 25 de ani, pentru mai multe infracțiuni, între care viol și furt. Ultima dată el a fost eliberat în 2014.

Victima prezenta lovituri din cap până în picioare, iar anchetatorii au afirmat că între ei s-a dus o luptă grea, fostul edil încercând să se salveze.

”E clar că între ei s-a dus o luptă. Primarul a fost înjunghiat afară din mașina personală, iar apoi a urcat la volan, dorind să plece, însă nu a reușit din cauza hemoragiei”, au declarat surse judiciare.

Anchetatorii au precizat că inculpatul a fost ajutat de fostul primar în mai multe rânduri, inclusiv financiar.

Soţia fostului edil a fost cea care a anunţat Poliţia, observând că a trecut mult timp de când nu s-a mai întors acasă, după ce a plecat să-i ducă unei cunoștințe o sumă de bani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea