Prin fondurile Regio derulate prin ADR Centru – cabinete medicale modernizate și dotate la standarde europene la Cugir
La sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia a fost semnat contractul de finanțare care se alocă 4,5 milioane lei fonduri nerambursabile Regio pentru modernizarea și dotarea Ambulatoriului din Spitalul orășenesc Cugir.
Proiectul de „Modernizare și echipare a ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cugir” are o valoare totală de 4,68 milioane lei, din care 4,58 milioane lei reprezintă suma solicitată ca fonduri nerambursabile de către beneficiar, iar diferența dintre cele două sume reprezintă contribuția Primăriei Orașului Cugir la cheltuielile eligibile ale proiectului.
”În urmă cu doar patru luni am semnat primul contract de finanțare nerambursabilă Regio, prin care administrației orașului Cugir i-au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de 16,09 milioane lei pentru reabilitarea a 7 străzi, în lungime de 7 km. Prin acel proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere continuăm procesul de dezvoltare a orașului și vom revitaliza zona veche a localității. Prin acest proiect însă, alocăm din bugetul local fonduri pentru creșterea gradului de siguranță a cugirenilor și, în curând, vom asigura servicii medicale performante în cabinete medicale moderne”, a declarat Adrian Teban, primarul orașului Cugir.
Prin fondurile solicitate, timp de un an de zile, perioadă estimată ca fiind necesară pentru realizarea proiectului, se vor reabilita 13 cabinete medicale și 2 laboratoare medicale, iar numărul pacienților care vor beneficia de aceste servicii medicale îmbunătățite va crește la 10.500 persoane. Pe parcursul implementării proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare a cabinetelor medicale și laboratoarelor, se va înlocui tâmplăria exterioară, se vor repara și finisa pereții și se vor face recompartimentări.
De asemenea, din fondurile alocate, se vor amenaja noi grupuri sanitare, se va înlocui instalația electrică și termică, se va instala un sistem de supraveghere și detecție în cazul incendiilor, se vor executa lucrări de finisaje interioare, iar ulterior se vor dota cabinetele cu mobilier, echipamente și instrumentar medical care să asigure cetățenilor servicii medicale eficiente, la standarde europene.
„Reabilitarea şi dotarea spitalelor şi a ambulatoriilor prin fonduri nerambursabile a reprezentat o oportunitate pentru autorităţile locale, atât din mediul urban cât şi cele din mediul rural al Regiunii Centru. În prezent, mai avem două proiecte aflate în etapă de precontractare, respectiv un proiect ce solicită fonduri pentru reabilitarea ambulatoriului din Luduș și unul ce solicită fonduri pentru reabilitarea ambulatoriului din Rupea, proiecte care vor semna contractele de finanțare în perioada următoare. Din păcate şi bugetul alocat acestui domeniu s-a dovedit a fi insuficient în faţa nevoilor de finanţare a oraşelor ce au reuşit să depună proiectele în termen. Este cel de-al doisprezecelea proiect contractat la nivelul Regiunii Centru pentru finanțarea unui ambulatoriu, pe lângă reabilitarea Spitalului județean Covasna. Deja cinci proiecte finanțate prin fondurile Regio au fost finalizate, iar condiţiile de spitalizare și aparatura folosită în aceste ambulatorii și-au ridicat standardele serviciilor medicale oferite populației”, a declarat Simion Creţu, directorul general al ADR Centru.
Reamintim că până în prezent, peste de 26 milioane de euro fonduri nerambursabile Regio au fost alocate prin ADR Centru, pentru reabilitarea infrastructurii serviciilor medicale din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
Știri recente din categoria Politică Administrație
Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!
Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!
1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.
Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia
Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.
Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.
Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.
Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023
Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.
Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.
Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.
Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.
La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!
Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
LA MULȚI ANI ANDREI ȘI ANDREEA! Mesaje, FELICITĂRI și URĂRI de Sfântul Andrei pentru cei dragi
-
Actualitateacum 2 zile
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Ştirea zileiacum o zi
La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ 2023. FELICITARI și URARI pentru toți care trăiesc și simt românește!
-
Ştirea zileiacum 2 zile
LEGENDA Marelui Lup Alb, cel care îl călăuzea pe Sfântul Apostol Andrei pe tot parcursul său înspre sanctuarele dacice
-
Actualitateacum 3 zile
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor: Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei